Goodfriend: Szivárogtató segítségével zajlott az USA budapesti nagykövetségének információgyűjtése

2022. december 29. 18:20

2014 októberében az Egyesült Államok megtagadta a beutazás lehetőségét hat meg nem nevezett magyar köztisztviselőtől.

2022. december 29. 18:20
null

Két világ között címmel jelenik meg december 30-án dokumentumfilm a HVG360-on, melyben André Goodfriend volt amerikai ügyvivő is megszólal.

A magyar külpolitika alakulásáról készített filmben Goodfriend többek között arról is beszél, hogy 2014-ben 

amely ahhoz vezetett ahhoz, hogy több kormányzati személyt kitiltottak az USA-ból – írja a hvg.hu.

Felidézték, 2014 októberében a 7750-es elnöki proklamáció alapján az Egyesült Államok megtagadta a beutazás lehetőségét hat meg nem nevezett magyar köztisztviselőtől.

Az amerikai hatóságok semmilyen konkrét adattal nem rendelkeztek

A Fővárosi Főügyészség a kitiltási botrány néven elhíresült ügyben még 2014 decemberében jogsegélykérelemmel fordult az amerikai igazságügyi tárcához a Legfőbb Ügyészségen keresztül. Ebben tájékoztatást kértek arról, hogy az amerikai hatóságok rendelkeznek-e bármilyen adattal, bizonyítékkal.

A jogsegélykérelemre adott válasz végül 2016 augusztusban érkezett meg. Abban az állt, hogy „az amerikai hatóságok semmilyen konkrét adattal nem rendelkeznek, információikat a sajtó- és az internet nyilvánosságán keresztül szerezték be, úgy, mint egy hírügynökség riportjai és a magyar sajtóhírek” – ismertette a hvg.hu.

Nyitóképen André Goodfriend, volt amerikai ügyvivő. Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

 

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. január 01. 12:16
Amit jóbarátunk tett nálunk, az ő szemszögéből érthető. Még akkor is, ha mindez Magyarország és sok más nép, ország kifosztásához vezet. Ami szomorú, mennyien állnak be mögéjük, tesznek meg bármilyen aljasságot üveg gyöngyökért. És még ők az európaiak, világpolgárok. Úgy kell nekik, maradok MAGYARNAK!!!!!!!!
buvu
2022. december 30. 09:40
Vajon milyen lenne a világ az amerikaiak nélkül?
Lajoss
2022. december 30. 07:59
A korrupció a NER építő-eleme..
bagira
2022. december 30. 06:37
Európai kommunisták összejátszottak az amerikai vezetőkkel , értük háborúba menni életeket adni nem érdemes. ,,Brüsszel-Washington: már márciusban megállapodtak sunyiban,, https://www.youtube.com/watch?v=2F5GeGOBd88&t=18s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!