Nem sajnálják a pénzt, a magyar médiaegyensúlyba is beleavatkozna az Egyesült Államok

2022. december 10. 11:07

A Biden-adminisztrációhoz köthető, a Telex „akadémiáját” százmilliókkal támogató DRL előszeretettel hivatkozik Soros-szervezetekre.

2022. december 10. 11:07
null

Több százmillió forint támogatást ad egy újságíró-akadémia létrehozásához, működtetéséhez az amerikai Demokráciai, Emberi Jogi és Munkaügyi Hivatal, azaz a DRL – mégpedig a Telexnek. A magyar médiaegyensúlyba beavatkozó szervezet honlapja a Magyar Nemzet gyűjtése szerint hemzseg a hazánkkal kapcsolatos egyoldalú, az Európai Bizottság és a Soros Györgyhöz közel álló „civil” szervezetek képviselte narratíváktól, legyen szó akár médiáról, bíróságokról vagy LMBTQ-jogokról.

Mint cikkében a Magyar Nemzet rámutat: a Biden-adminisztrációhoz ezer szállal kötődő, eredeti nevén Bureau of Democracy, Human Rights and Labor Affairs

két évre 740 ezer dollárral támogatja a balliberális Telex.hu oktatóközpontját, amelyet egyébként a portál a napokban büszkén jelentett be.

Dull Szabolcs főszerkesztő szerint ingyenes és fizetős képzéseket is indítanak, az oktatást az Idea Alapítvánnyal együtt tanároknak fogják nyújtani, önálló képzésben pedig 15–25 év közötti diákok tanulhatnak. A mintegy háromszázmillió forinttal megtámogatott Telex Akadémia szakmai igazgatójának Munk Veronika tartalomfejlesztési vezetőt nevezték ki, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András lett.

Azt azonban már nem verték nagy dobra, hogy a DRL a washingtoni külügyminisztérium egyik szerve, ami az amerikai adófizetők pénzéből működik, a washingtoni szövetségi kongresszus döntése nyomán.

A hivatal feladata „szembeszállni a demokrácia visszaszorításával, elősegíteni az ezért illetékesek felelősségre vonását, fenntartani a nemzetközileg elismert munkaügyi sztenderdeket, illetve előmozdítani a marginalizált faji, etnikai és vallási közösségek tagjainak, valamint az őslakosok, mozgássérültek és az LMBTQ-személyek ”.

A DRL médiafelülete az Amerikai Egyesült Államok kormánya hivatalos honlapjának része,

ahonnan néhány kattintással el lehet jutni az Európai Bizottság Magyarországról írt 2021-es országjelentéséhez.

A Magyar Nemzet cikkében rámutat: a DRL által citált terjedelmes beszámoló hemzseg a baloldali-liberális hálózatokhoz köthető elfogult megállapításoktól, sokatmondó az is, hogy a jelentésben csak két médiumtípusról beszélnek: kormánypártiról és függetlenről. Egyoldalúan idéznek a már említett országjelentésből, kiemelve, hogy Magyarországon korlátozták az LMBTQ-hoz kapcsolódó tartalmakat, médiaügyekben pedig leginkább a washingtoni szerv a Soros-univerzumba tartozó NGO-k – Amnesty International, Helsinki Bizottság – véleményét közli.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2022. december 10. 16:44
Nincs ezzel baj! Hozzátok csak a zsetont. Mi meg majd tudjuk, hogy mit, hogy, merre, hány fokban. :)))
MrStokes
2022. december 10. 15:53
A cia kinyújtott keze...... De nyugi, nyugi. KABUL. :-)))
Lajoss
2022. december 10. 15:48
Az állampárti KESMA közpénz milliárdokból működik..
palicsi
2022. december 10. 15:05
Az a hír igaz, amelyik mögött több pénz van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!