Márki-Zay szerint is sugalmazóak saját konzultációjának kérdései, de legalább „valódi kérdésekről” szólnak

2022. november 13. 17:19

A volt miniszterelnök-jelölt felháborítónak tartja, ha valaki „demagógnak” találja az ellenkonzultáció kérdéssorát.

2022. november 13. 17:19
null

Márki-Zay Péter november 7-én hirdette meg, hogy elindítják a Civil Nemzeti Konzultációt. A volt miniszterelnök-jelölt kezdeményezéséről rögtön ki is derült: aki kitölti, annak adatai az esztergomi férgező, tetvező, gombázó képviselőhöz kerülhetnek.

Emellett olyan kritika is érte a konzultációt, hogy kérdései, demagógak, sugalmaznak. A hvg ezért megkérdezte Márki-Zayt, mit gondolnak a felvetésekről.

Válasza szerint valójában a kormány konzultációja az álkonzultáció. 

A saját, egyelőre csak online kitölthető kérdéssorukról viszont azt állítják, hogy el fogja juttatni az emberek hangját a Karmelitáig azzal a céllal, hogy rádöbbentse a kormányt: „nem lehet a végtelenségig csak a megtévesztésre, hazugságokra, a megosztásra építeni a politizálást.” A politikus nem vitatja, hogy az MMM kérdései sugalmazóak, de ezt azzal magyarázza, hogy a céljuk a kormány által elhallgatott kérdések tematizálása.

Természetesen szerintem is minden józan magyar ember számára egyértelmű, hogy hogyan kell válaszolni, de itt a kormány álkonzultációjával ellentétben valódi, húsbavágó kérdésekről van szó” – nyilatkozta a lapnak Márki-Zay,aki  felháborítónak tartja, ha valaki „demagógnak” találja az ellenkonzultáció kérdéssorát. Szerinte „épp az a cél, hogy a kormányt szembesítsük a saját hazugságaival, illetve, hogy ezekre a hazugságokra rádöbbenjenek azok is, akik a szavazatukkal hatalomban tartották Magyarország ezer éves történelmének legkorruptabb kormányát.

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
21 gramm
2022. november 13. 23:07
Istenem, ez a tekintet....
vamonos
2022. november 13. 21:06
És még támogatást is van pofájuk kérni a kitöltés után. Nem jön elég pénz az amcsiktól? Arról nem beszélve, hogy roppant hiteles lesz, mert egy ember többször is kitöltheti. "Ha van más ismerőse is, aki most kitöltené a konzultációt, kezdje újra a kitöltést! Támogassa a mozgalmunkat!" Alatta egy Újrakezdés meg egy Támogatás gombbal.
nyugalom
2022. november 13. 19:44
Ügynök et nagyon aljas! Ki is fizeti?
certus
2022. november 13. 19:16
Ki finanszírozza? Hova kerülnek az adatok és mi történik velük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!