Állami támogatást kapnak a vizes sportlétesítmények

2022. november 03. 16:30

Így enyhítik az intézmények megnövekedett többletterheit a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben.

2022. november 03. 16:30
null

A Sportért Felelős Államtitkárság vissza nem fizetendő támogatást nyújt vizes sportlétesítmények üzemeltetésére. Az MTI-nek elküldött tájékoztatásuk szerint a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága a kialakult helyzet enyhítése érdekében azonnali intézkedést tartott szükségesnek, ezért a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok bevonásával felmérte a magyar úszó-, vízilabda-, műugró-, műúszó- és szinkronúszó sportágak, illetve a kajak-kenu, öttusa, triatlon sportágak, továbbá a lakossági amatőr- és szabadidő sportolók számára kiemelten fontos vizes létesítmények fogyasztási adatait és a közüzemi díjak változásával felmerülő többletterheket.

A szomszédos országban zajló fegyveres konfliktus miatt megemelkedett közüzemi energiaköltségek jelentős feladatot rónak mind az állami, mind az önkormányzati szereplőkre az üzemeltetésükben álló vizes létesítmények és azok útján nyújtott közszolgáltatások fenntartásában –írták.

A Sportért Felelős Államtitkárság kormányzati forrásból vissza nem fizetendő támogatást nyújt az idei naptári év végéig. A támogatásért cserébe az önkormányzat/fenntartó meghatározott vállalásokat tesz annak érdekében, hogy a versenysport, az utánpótlássport és lehetőség szerint az MÚSZ Úszó Nemzet Program ne sérüljön.

Azt olvasta már, hogy például a BVSC-ben hogyan csökkentik a fűtésszámlákat geotermikus energiával?

 

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2022. november 05. 15:34
A Tüske usziban úszhatatlanul hideg a medencevíz,a zuhanyban sincs melegvíz. Nem is értem,hogy a sportolók hogy bírják..
Akitlosz
2022. november 03. 18:42
Ezek felesleges intézmények, azért nem bírnak piaci alapon létezni.
A felhasználónév megadása kötelező
2022. november 03. 18:41
Pedig az uszoda most tényleg luxus. Kurva sok energia megy el, szerintem a helyzet valamilyen szintű normalizálódásáig meg lehetett volna lenni uszodák nélkül.
Muki46
2022. november 03. 17:50
Üdvözlendő. Az úszás rendkívül egészséges, többet ér, mint nagyon sok más betegséget megelőző dolog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!