Dopeman: Az amerikai politika lényege, hogy odamennek valahova, megcsinálják a káoszt és egymásnak uszítják a népeket

2022. november 06. 12:00

„Egyesek azt hiszik, az ellenzéki oldalon a full demokraták rohangálnak, de a partizános Gulyás Márton például egy igazi diktátor, csak jakobinus kiadásban” – mondja a rapper.

2022. november 06. 12:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Tudom, hogy az én számból furcsán hangzik, de nekem van bajom a trágársággal. És a Lili trágárkodásával is van bajom, de nem a Lilivel van bajom” – fejtegette a Mandiner Reakció Plusz legutóbbi adásában Pityinger László Dopeman, Pankotai Lilinek az október 23-i tanártüntetésen bemutatott előadása kapcsán. Szerinte maga a tiltakozás abszolút releváns dolog, s egy fiatalnak előbb-utóbb mindig szembe kell kerülnie a regnáló hatalommal, akkor is, ha az működőképes, akkor is, ha nem az.

„Tartsanak hímsovinisztának, de engem borzasztóan zavar, ha egy nő szájából kilóg a kapanyél – folytatta. – Mindenki azt mond, amit akar, Pankotai Lili is, de ha az a cél, hogy több boldog és kiegyensúlyozott embert neveljünk az oktatási rendszerben, akkor ez nem annak az útja.” Hozzátette, Pankotai Lili annak a példája, hogy miféle változás van az emberiséget évezredeken át fenntartó, működő modellhez képest. A gond az, hogy a szónoklat alapján csak annyit tudhatunk meg róla, hogy dühös, a többi nem jön át. Például nem derült ki, a tiltakozók milyen oktatást szeretnének a mostani helyett.

„Fontos kérdés az is, hogy persze lehet trágárkodni, de ki akar majd egy ilyen lányt feleségül venni? Azt hiszitek, viccelek, de ez a gond” – vetette fel Pityinger a műsorban. Lehet, majd Molnár Áron noÁr veszi el, és megszületik a „kis elégedetlen Ernő”.

További erős Dopeman-mondatok:

„A miniszterelnöknek zseniális a stratégiai érzéke, sajnos ezt nem lehet elvitatni tőle. Az aktuális uralkodókhoz képest az ellenzéknek mindig trendinek, populárisnak, mondjuk úgy, rock and roll-nak kell lennie. Csakhogy Orbán Viktor ezt a nemzetközi politikában megvalósítja, egy ikonikus lázadó forma. Ezért nem is tudnak vele szemben rock and roll-módon fellépni itthon.”

„Ez az ellenzék teljes mértékben kiszolgálná azt a világot, amivel szemben Orbán húzd meg–ereszd meg játékot játszik, a lehető legnagyobb függetlenséget akarja, miközben a forrásokkal élni szeretne.”

„Egy sárga-kékbe öltözött Dobrev Klára nem tud a békét hirdető Orbán Viktorral szemben vonzó alternatívát mutatni.

Plusz: áporodottak az ellenzéki figurák, olyan, mintha a Szomszédokat nézném. Ezekkel az alakokkal lehetetlen átütő hatást elérni.”

„Egyesek azt hiszik, az ellenzéki oldalon a full demokraták rohangálnak, de a partizános Gulyás Márton például egy nárcisztikus ember, igazi diktátor, csak jakobinus kiadásban. Hozzá képest Orbán a demokrácia két lábon rohangáló szobra.”

Gyurcsány Ferenc egyre idegesebb, amikor Márki-Zay Péter megszólal az amerikai kampánytámogatások kapcsán.”

„Gyurcsány egy totálisan inkompetens, kormányozni nem tudó forma, de én Orbán kormányzásával sem voltam nagyon kibékülve, most is sok mindent fel tudnék hozni problémaként.”

„Aki járt már Ukrajnában, nagyjából tudja, mi lesz a sorsa a fegyvereknek. Eladják őket. Az ukránok csibész emberek, de vagányok egyébként.

A háború kapcsán azért is vannak iszonyú kudarc-élményei a nyugatnak, mert figyelmen kívül hagyják, hogy korábban mindenütt ugyanezt csinálták. Az amerikaiak tudatosan, olykor bénázva állnak bele országokba, úgy viselkednek, mint elefánt a porcelánboltban. Ugyanakkor ez nekik működik, hiszen a konfliktusokat minél távolabb akarják tartani saját maguktól. Az amerikai politika lényege, hogy odamennek valahova, megcsinálják a káoszt, eladják a fegyvereiket, egymásnak uszítják a népeket, és azok elöldösik egymást. Így újabb harminc-negyven évre bebiztosítja magának azt a szerepet az USA, hogy ő mondja meg, merre hány méter.”

„Nem lehet önzésről beszélni, amikor az ukrán menekülteket befogadja Magyarország, s minden anyagi lehetőséget megkapnak arra, hogy amennyire lehet, normálisan tudjanak létezni. Úgy tudsz segíteni, ha előbb magadon is segítesz.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asus66
2022. november 06. 20:39
Helldorádó https://www.youtube.com/watch?v=8dgpmaEfQrA
Alphomega
2022. november 06. 17:21
Aki kicsit is ismeri a történelmet, tudja, hogy az USA mindig is ezt csinálta mióta nagyhatalom.
vicomt
2022. november 06. 16:16
Na,dióhéjban ennyi.Ez a lényeg.
foldizs
2022. november 06. 15:28
„Tudom, hogy az én számból furcsán hangzik, de nekem van bajom a trágársággal. És a Lili trágárkodásával is van bajom, de nem a Lilivel van bajom” Hitelesebb lenne, ha Bayer Zsolt neve is elhangzana ebben az összefüggésben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!