Fidesz: Prekoncepcióval érkezett az EP oktatási és kulturális szakbizottságának küldöttsége Budapestre

2022. november 04. 22:34

Bocskor Andrea EP-képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy „egyoldalú lejtése volt a programnak”.

2022. november 04. 22:34
null

Prekoncepcióval érkezett Budapestre az Európai Parlament kulturális és oktatási bizottságának küldöttsége, belátható, milyen következtetésekre jutnak majd jövő héten Brüsszelben – vont mérleget Bocskor Andrea, fideszes EP-képviselő a látogatás tapasztalatairól az MTI-nek nyilatkozva pénteken.

A magyar EP-képviselő rámutatott: nagyon intenzív volt az elmúlt két nap, nagyon sok információ hangzott el.

Felidézte, hogy kezdetektől nem értettek egyet a program összeállításával, noha a delegáció vezetője többször azt hangoztatta; az kiegyensúlyozott.

Voltak ugyanakkor olyan panelek, amelyeken egyértelműen a balliberális körökhöz köthető médiumok, szereplők jelentek meg.

– fogalmazott.

Bocskor Andrea: A kérdések sem voltak mindig korrektek

Hozzátette: meghívták a Freeszfe Egyesületet, de magát az egyetem vezetőségét nem.

Mindenáron azt akarták elhitetni, hogy a modellváltás negatív volt,

és a másik félnek nem volt lehetősége felvázolni a modellváltás pozitívumait, azt, hogy az egyetem ebből mit profitál.

„Egyoldalú lejtése volt a programnak” – fogalmazott Bocskor Andrea, aki szerint maguk a kérdések sem voltak mindig korrektek.

A levezető elnök azzal a kérdéssel érkezett, hogy ugye az akadémiai szabadságot elnyomják, ugye nincs tanszabadság és a pedagógusok csak zárt ajtók mögött mernek megszólalni. Elhangzott az a kérdés is, hogy készülhet-e fotó, vagy félnek a jelenlévők attól, hogy fotó készül – mondta.

Prekoncepcióval érkezett a delegációt és „belátható, milyen irányban alakulnak” majd a következtetések, amelyeket levonnak – összegzett a magyar EP-képviselő.

Bolgár EP-képviselő: Tudom, milyen, amikor Moszkvából érkeznek az utasítások

Andrej Szlabakov bolgár EP-képviselő, a küldöttség tagja azt mondta: nagyon fontos és hasznos volt a találkozó, aminek két éve kellett volna megtörténnie, de a Covid-járvány közbeszólt.

Kiemelte: nem szabad elfelejteni, hogy az oktatás szuverén, nemzetállami hatáskörbe tartozó feladat, ahogy az egészségügy is, és az Európai Unió nem hozhat kategorikus döntéseket. Ez utóbbi esetben ugyanis az unió átváltozik „európai Szovjetunióvá, tanácsköztársasággá”.

Tudom, milyen, amikor Moszkvából érkeznek az utasítások

– mondta a bolgár politikus, kiemelve: ő a szuverén államok Európájának pártján áll, mert ez az unió alapgondolata.

Kitért arra is: nincsenek nagy különbségek a média tekintetében az egyes országokban, a szólásszabadság nem jelent problémát, inkább az a gond, amikor rosszul használják a szólásszabadságot. A képviselő természetesnek tartotta, hogy egyes médiumokat az állam nem finanszíroz. Az egész Európai Unióban inkább abból adódnak gondok, hogy nincs független média.

(MTI)

Kapcsolódó:

Reagáltak az SZFE vezetői: Egyoldalú és kirekesztő, ami Brüsszelben folyik kulturális területen is
A FreeSZFE-vel vagy a CEU-val ellentétben az SZFE képviselőit nem hívták meg a találkozóra.
Bővebben...

A FreeSZFE-vel vagy a CEU-val ellentétben az SZFE képviselőit nem hívták meg a találkozóra.

Nyitókép: Facebook

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2022. november 08. 11:57
Nem akarják ideadni azt a pénzt, ami Magyarországot illeti meg, de Ukrajnának kell a háborúskodásra. Pace, béke mindenkinek! Mondjunk nemet a háborúta!
Vakfolt
2022. november 07. 14:56
Fogadjunk, hogy ez a kutyakomédia valahogy majd a jogállamisági szarakodásba fog belefutni.
Vörös Piranha
2022. november 06. 10:10
Egyetlen pozitívum, hogy egy nagyon okos és nagyon szép nőszemély vezette a delegációt. (Lásd a fenti képet) A szépsége vetekedett a bolgár tehén bájával.
Lelkes olvasó
2022. november 06. 09:58
Minden jelentésük prekoncepció. Előre definiált tartalmak. Alaptalan vádakkal, kettős mércéket alkalmazva, rágalmak tömkelegével. Magyarország, a magyar kormány lejáratása (megbuktatása!) a cél. Ehhez minden lehetséges eszközt bevetnek! Magyarországra össztűz zúdul! Látjuk, tapasztaljuk, hogy ahol konzervatív kormányzás van, ott biztos, hogy támadni fogják az országot! Ursula mit is mondott az USA-ban nem olyan régen az olasz a választások előtt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!