Schiffer: Az amerikai cégek lesznek a háború nyertesei, ha már most nem azok

2022. október 20. 09:35

A Mandiner-interjú után pontosított a expolitikus.

2022. október 20. 09:35
null

Schiffer András lapunknak kijelentette, hogy „az Antony Blinkenek és Sanna Marinok legalább akkora háborús uszítók, mint a Putyin-féle adminisztráció, s ezért nekik is felelniük kell majd. Az első néhány szankciós csomagra persze szükség volt.” Emiatt az idézet miatt többen kritizálták, s nekik válaszolt a Hetek podcastjában.

A volt politikus a podcastban kifejtette az amerikai nagykövetség által készített videóval kapcsolatban, hogy „nem vagyok egy gyakorlott diplomáciai szakértő, de szerény meglátásom szerint eléggé példa nélküli a nemzetközi kapcsolatokban, hogy egy nagykövetség ilyen kis videókat készít a fogadó ország nyilatkozatairól.

és egész egyszerűen maga a gesztus az, ami rendkívül szokatlan, hogy egy nagykövetség gyakorlatilag a fogadó ország belpolitikai vitáinak a részesévé válik”.

Pontosított Schiffer

A lapunknak adott kijelentésével kapcsolatban így pontosított a volt LMP-s politikus: „Egy olyan nyilatkozat, ami arról szól, hogy Oroszország először hagyja el Ukrajnát, amit persze erkölcsileg én is helyeslek, mint követelést. De hogy önmagában ez legyen a feltétele annak, hogy tárgyalások megkezdődjenek, ez azt jelenti, hogy az illető, ha burkoltan is, de az eszkalációt támogatja.” Kifejtette, hogy Amerika szerinte még mindig a nyertese a háborúnak:

„Annyiban korrigálni vagyok kénytelen a mondandómat, hogy nyilvánvaló, hogy itt régen nem elsősorban államokról, demokratikus felhatalmazással rendelkező gépezetekről kell beszélnünk, hanem

Nyilván úgy helyesebb, hogyha azt mondjuk, hogy az alapvetően amerikai gyökerű energiaóriások, agrobizniszben utazó cégek, illetve a hadiipar nyertese lesz ennek a konfliktusnak, és már most valószínű nyertese”

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. október 20. 13:51
Meg más cégek is, Bandi. Csak azokat nem említheted.
Pelso j.
2022. október 20. 13:33
Meg más cégek is. Persze, csak feledékeny vagy.
tevevanegypupu
2022. október 20. 13:20
Ez az egész egyébként nagyon érdekes. A II. világháboru óta az amerikaiak minden háborut elvesztettek, iszonyatos ember-és anyagi áldozatok árán..amit persze a megtámadottak is elszenvedtek és fizettek. Hogy a fenébe lehet, hogy még mindig a világ vezető hatalma, még mindig háboruzik..még mindig a legdemokratikiusabb országnak mondják, és Európát még mindig dirigálhatja..okoztak világválságot, megtámadtak hazugsággal országokat..ott van a két torony titokzatos története is..hihetetlen..
istvanpeter
2022. október 20. 13:01
De érdemes világosan beszélni! Az egyesült Államok a háttérhatalom operatív szerve és ténylegesen is a világ ura státusz van előirányozva a számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!