Pesterzsébeten azon marakodnak az ellenzéki pártok, ki induljon az időközi önkormányzati választáson

2022. október 29. 16:08

Jurák Tamást csak a Jobbik támogatja, a DK a jelölt személyét csupán tudomásul vette, a Momentum saját jelöltben gondolkodik – írja a Magyar Nemzet.

2022. október 29. 16:08
null

A helyi Fidesz pár óra után leadta a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat, az ellenzék azonban a jelölt személyéről sem tudott megegyezni Pesterzsébeten – számol be a Magyar Nemzet. December 18-án tartanak időközi önkormányzati választást  a XX. kerületben Komoróczy László MSZP-s képviselő halála miatt, a helyi baloldal azonban már a jelöltállításnál akadályokba ütközött. Nemcsak hogy nem tudják elkezdeni időben a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtést, de

az induló személyét illetően sincs egyetértés az ellenzéki pártok között.

A konfliktus hátterében a Magyar Nemzet értesülései szerint az állhat, hogy az MSZP jelöltjét, Jurák Tamás pedagógust a baloldalon csak a Jobbik támogatja, a Demokratikus Koalíció a jelölt személyét csupán „tudomásul vette”. A helyi Momentum mindeközben külön utakon jár és saját jelöltben gondolkodik. 

A pesterzsébeti Fideszben egyhangúlag szavazták meg, hogy Szombathy Dénes Gyula képviselőjelöltként indulhasson a választáson.

Nyitókép: A Főváros XX. kerület, Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal épülete esti karácsonyi, adventi díszkivilágításban a Kossuth Lajos téren 2021-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2022. október 29. 18:29
Remélem a fegyverek is előkerülnek közöttük! És akkor mi lesz a pedagógusokkal, ha már Jurák mögé se állnak be egységesen? Vagy olyan nagy a tülekedés azért a helyért, vagy pont fordítva senki sem akarja égetni magát?
DonCiccio
2022. október 29. 17:38
Hát az indulhat aki összeszedi az ajánlásokat Nem tuggyák??
llnnhegyi
2022. október 29. 16:59
Mindegy. Fidesz győzelem várható.
JMoflicheque
2022. október 29. 16:58
Ez nem a momentum momentuma..................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!