Kifújt az egyesült ellenzék Jászberényben, feloszlott a képviselőtestület

2022. október 17. 17:33

DK-s kezdeményezésre feloszlatta magát a jobbikos vezetésű jászberényi képviselőtestület. A város politikai életét az egyesült baloldal viszálykodása jellemzi 2019 óta. Most új voksolás jöhet.

2022. október 17. 17:33
null
Joó István
Joó István

A feloszlatásra irányuló, hétfő délután 8 igen, 2 tartózkodás és 3 nem mellett megszavazott előterjesztést a DK-s Gedei József expolgármester kezdeményezte, akinek egykori lemondásával régóta kisebbségben volt kénytelen kormányozni az egykor Hitlerről és Szálasiról kvázi pozitív kontextusban posztolgató Budai Lóránt jobbikos polgármester. A 2019-es önkormányzati választás óta ellenzéki belharcokkal terhelt település ügyeivel ITT foglalkoztunk részletesebben.

Az oszlatásban az utolsó pillanatig nem lehetett bízni, mert

Gyurcsány Ferencék persze kissé dodonai módon „védték be” a hírhedt jobbikos polgármestert: „Annak az esetleges lehetőségét, hogy a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztetve, közösen alkossanak többséget a polgármester mögött állókkal szemben, és így érjék el az előterjesztés elfogadását, pártunk elveivel, normáival való szakításként értékelnénk.

Az így országos dimenziót nyert viszálykodás vége azonban meglepő módon mégis az lett, hogy

 

míg a Fidesz-KDNP frakció, amelyben nem párttag képviselők is helyet foglalnak, különféleképpen szavazott.

A DK-s Gedei József sokat hangoztatott indítéka az volt, hogy a polgármestert alkalmatlannak tartja, amivel szerinte sok kárt okozott a városnak. Sőt, egy interpellációjában egyenesen jogsértő működésről értekezett, amit egy botrányos helyi beruházás miatt rótt a városvezető szemére.

Nyitókép: Gedei  József és Dobrev Klára (forrás: Facebook)

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZagerEvans2525
2022. október 19. 08:35
Még a címig sem jutottam el az olvasással. Annyira megbabonázott Klara Petrova Dobreva Djurcsanjova szépsége. Demeter Műrtától a Büszménéig. Na út szépségben, szabadeséssel. Hol vannak most az (el)élvezkedő lenin fiúk?
Leskelődő
2022. október 18. 09:32
Gyurcsánynénak jó a sztájlisztja. Találóan Mefisztósra vette Klára figuráját.
masikhozzaszolo
2022. október 18. 09:31
Nézem ezt az árnyékkormány nőt. A világegyetem egyre jobban megismerhető. Van ugye olyan, hogy a Sötét Anyag. Ez az Árnyékkormány. És azt is tudjuk, látjuk, hogy a Sötét Anyag fekete fényt bocsájt ki. A részecske és hullám természet is ismert, és hogy diszkrét elemi részekből áll e valami. Ez is kibővült. Indiszkrét elemekből áll.
sorostalanság
2022. október 18. 08:44
Kicsit megcsúszott a keze az informatikusnak a fotoshop-on. Izé...nem is kicsit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!