Nem enyhül a szemétkáosz Budapesten: Karácsony már a katasztrófavédelemhez fordulhatott

2022. október 06. 09:45

A főpolgármester szerint közegészségügyi veszélyhelyzet fenyeget, amennyiben nem viszik el a szemetet, erre azonban a fővárosi cég, az FKF jelenleg nem alkalmas.

2022. október 06. 09:45
null

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Karácsony helyettese a napokban reagált a kukások sztrájkjára. A történtekről szólva

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elmondta, megértik azt a társadalmi csalódást, ami kialakult a budapesti munkavállalók körében,

valamint tájékoztatott: a dolgozók által kijelölt tíztagú küldöttséggel már megkezdődtek a bértárgyalások. Erről itt írtunk bővebben.

Eszkalálódik a szemétkáosz

A kukások sztrájkja csütörtökre odáig fajult, hogy már nem tudja ellátni a szemétgyűjtési feladatait a főváros. A Magyar Nemzet értesülései szerint a főpolgármester éppen ezért a katasztrófavédelemhez fordult segítségért.

Karácsony Gergely szerint közegészségügyi veszélyhelyzet fenyeget, amennyiben nem viszik el a szemetet, erre azonban a fővárosi cég, az FKF jelenleg nem alkalmas.

Kapcsolódó

Karácsony helyettese a kukások sztrájkjáról: megértik a társadalmi csalódást

Amennyiben szerda estig nem lesz eredménye az egyeztetésnek, a főváros a katasztrófavédelemhez fordul a hulladékszállítás biztosítása érdekében. Bővebben!

Nyitóképen: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. október 06. 16:09
Botrány. Azonnal kirúgni a felelősöket.
Backstab
2022. október 06. 16:05
Geli a femetes
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. október 06. 15:46
Az Önkormányzati törvény szerint a települési önkormányzatok alapfeladata, hogy gondoskodjanak az alapellátási szolgáltatások (ivóvízellátás és szennyvízelvezetés, hulladékgyűjtés és elhelyezés, alapfokú oktatás, helyi tömegközlekedés) ellátásáról. Amelyik önkormányzat nem tesz eleget alapellátási kötelezettségének, azt fel kell oszlatni, s újat kell választani. Jelen esetben Budapest Főváros Önkormányzata nem gondoskodik a hulladékszállításról, tehát, beállt a Fővárosi Önkormányzat feloszlatásának törvényes feltétele. Kérdés: Miért nem intézkedik a Kormányhivatal, a testület feloszlatására?
gyaloggos
2022. október 06. 15:00
GERGELY, az a helyzet, hogy SZA@ban vagy! ÖSSZECSAPTAK fejed fölött a hullámok! BUDAPESTET a TOTÁLIS KÁOSZ uralja minden téren, VIZSGÁLJÁK a KÜLFÖLDRŐL érkezett MILLIÁRDOKAT, MELYEKET TÖRVÉNYSÉRTŐ módon használtatok fel! MÁR amit, nem tettetek azonnal zsebre ! Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!