Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a baloldali kampánypénzek ügyében

2022. október 06. 14:24

A jogellenes külföldi beavatkozási kísérlet nagy vitát váltott ki a bizottság tagjai között.

2022. október 06. 14:24
null

A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén elrendelte a baloldali pártok több milliárdos amerikai kampányfinanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati vizsgálatot – értesült a Magyar Nemzet.

A vita zárt ülésen zajlott, részletek nem ismertek, de a következő hetekben folyamatosan vizsgálja majd a testület a szolgálatok elemző-értékelő munkájában felmerülő tényeket. A jogellenes külföldi beavatkozási kísérlet nagy vitát váltott ki a bizottság tagjai között, hiszen a példátlan ügy Magyarország szuverenitását súlyosan sérti – írja a lap.

Ismert: Márki-Zay Péter nemrég maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított MMM az Egyesült Államokból. Mint a baloldal korábbi közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, ennek a segítségével tudták kifizetni „a kampány utolsó számláit”.

A támogatás egy összegben érkezett az MMM-hez az Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól, amelytől egyébként korábban is kaptak már „három-négy nagyobb tételt”. Az Action for Democracy egy, az Egyesült Államokban 2022 év elején alapított NGO, elnök-igazgatója pedig nem más, mint Karácsony Gergely nemrég leköszönő városdiplomáciai tanácsadója, Korányi Dávid, aki korábban Bajnai Gordon miniszterelnöki főtanácsadója volt. Márki-Zay Péter eközben nyilvánosságra hozta mozgalmának teljes elszámolását a beérkezett adományokról.

Bár ebből nem derül ki, hogy pontosan kiktől érkeztek a néhol elképesztő összegek, az biztos: nyolc, összesen 1,86 milliárd forintnak megfelelő USA-dolláros „makroadomány” duzzasztotta az MMM számláját. Mindez azért is aggályos, mert a magyar pártfinanszírozási törvény kifejezetten tiltja hazai politikai pártok támogatását külföldi forrásokból – írja a Magyar Nemzet.

Fotó: Facebook, Karácsony Gergely

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kuka utas
2022. október 07. 10:49
Nagyon helyes hogy végre csinálnak valamit. A demokrácia nem egyenlő a szabad hazaárulással.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. október 06. 22:21
Fordítsuk meg a dolgot. Ha bármelyik ország milliárdosai összedobnak pár Mrd dollárt, hogy stikában megvegyék az USA konzervatív győzelmét, annak az országnak annyi lenne már másnap. Ja, mert hogy usa nagy?! Igen, de akkor hol a faszomba van az az óriási demokrácia?! Sehol. Mégegyszer, SEHOL! Nincs és nem is lesz. Amíg a pénz diktál sosem lesz demokrácia! Az emberiség már képtelen igazságosan játszani az élet nevű játékot, alkalmatlan arra, hogy alázatos, alkalmazkodó és békés legyen. Csak egy egyszerű szar hazai példa. Az hogy atom hülyék bevonulnak való világ zárkába, ilyen olyan buzi játék show műsorba és másnap celeb rangot kapnak, harmadnap sztár csillagrenddel tüntetik ki, mert leszopta élőben a cella társát és azért milliókat kapnak, majd éven belül együttese, műsorvezetői pozíciója, bármi média szerepe van tíz, száz milliós gázsikkal, az a világ alja! Amíg ilyen szarral lehet az embereket hülyíteni, beégetni az agyukba a semmit, addig szavazatokat venni, választást befolyásolni nem is nagy bűn. Minden esetre ezeket a hazaárulós ügyeket ki kell vizsgálni, aztán börtönt építeni, hogy elférjen minden moslékos. Gyanítom itt is van, aki már most fosik, mert a szálak hozzá is elértek. Én így látom.
NoFace
2022. október 06. 17:23
Szerintem MZP-nek, biztos ami biztos már megvan a repülőjegye hazájába ahonnan jött, de mi lesz szegény Karácsonnyal?! A cápák nem fogják megvédeni, azok nem arra valók. :D
Box Hill
2022. október 06. 17:03
Ilyen hamar? Találtak mást Szájernén kívül a magyar bírósági munka lassítására?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!