Így telepedtek rá a baloldali politikusok a tanártüntetésre

2022. október 05. 14:17

Jámbor András „moszkvaterezett”, Fekete-Győr a választói korhatár csökkentését vízionálja, és természetesen Karácsony Gergely is szolidarít.

2022. október 05. 14:17
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy szerdán országszerte demonstráció zajlik a tanárokért. A tanárok mellett a szülők is terveznek akciókat, így szeretnének szolidaritást vállalni a pedagógusokkal. Arról is írtunk, hogy egy kőbányai tanár tiltakozásul széttépte egynapi fizetését.

Közben a Pedagógusok Szakszervezete is bejelentkezett: novemberre „demokráciaórákat” ígér a szervezet. Mint mondták, ki fognak dolgozni alsósok, felsősök és középiskolások számára egy konkrét óravázlatot, amit meg lehet majd tartani egy-két órában.

Összefoglalónk

Ahogyan arra számítani lehetett a baloldali politikusok sem hagyták ki az eseményt. Fekete-Győr András a tüntetés hatása alatt azonnal a választói korhatár csökkentését követeli Facebook-oldalán. Mint írja„Elnézve a mai utcákat, címlapokat, szerintem ideje az ellenzék egyik legfontosabb programpontjává tenni a választói korhatár minimum 16 évre csökkentését”.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Jámbor András már korán reggel jelentkezett, valószinűleg ennek tudható be, hogy Széll Kálmán helyett Moszkva teret posztolt. „Moszkva tértől a Keletiig vastagon áll a tanárok, a diákok és a szülők élőlánca! Még a BKV busz is dudál!” – lelkesedett a képviselő.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Jakab Péter már a parlament előtt. Ahogy a korábbi Jobbik-elnök írja: „Most még üres. Estére töltsük meg. Maradunk a tanárok pártján!”.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A főpolgármester is szolidarít Facebook-oldalán. „Tanárok nélkül nincs jövő! Budapest a tanárokkal van”írja Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

„Tanárok nélkül nincs jövő! Veletek vagyunk!” – hangoztatja Facebook-oldalán Kunhalmi Ágnes.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Gréczy Zsolt is feltűnt a Szent László Gimnázium előtt:

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

A Momentum elnöke is a tanárokkal tartott szerdán. „Újabb reggel, újabb tüntetés. Együtt a pedagógusokkal és a diákokkal a jövőnkért” – írja közösségi oldalán Gelencsér Ferenc. A lila képviselő Orosz Annával fotózkodott:

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Nyitókép: Facebook

Összesen 327 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2022. október 06. 05:17
Ez jellemző a tanárokra, mind komcsi, szeretnek tüntetgetni. A gyerekeink vajon mit tanulnak tőlük. Akkor voltak bajban, amikor digitális oktatásra kellett átállni. Többségük a számítógépet se ismerte.
Sulammit
2022. október 05. 18:58
Nem támogatom. Brüsszelbe, Strasburgba menjetek, hamár nem bírjátok kivárni, amit a kormány is szeretne a fizetéseteket megemelni, felzárkoztatani. Ott kiabáljatok, zúgolódjatok.
Rasdi
2022. október 05. 18:54
Rátelepedtek? Nem inkább ők szervezték? Vagy legalábbis a szakszervezetben levő embereik.
Katicamama
2022. október 05. 18:51
Ma délelőtt, mikor mentem dolgozni az egyik budai villamosra tanárok a diákjaikkal szálltak fel a villamosra. Csak úgy megkérdezem, hogy a gimnazistákat nem inkább az iskolában kellett volna tanítani? Mellesleg a tanulók többsége még kiskorú volt. Az ő szüleik tudták, hogy hol töltik a tanítási időt? Beleegyeztek, hogy "lógjon " a csemetéjük"? Amúgy - Vas Gereben szavaival élve- magam is a nemzet napszámosa vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!