Hont András: Azerbajdzsán jó, Oroszország rossz. Mesélje már el valaki nekem ebben a következetességet!

2022. szeptember 10. 09:30

A publicista az ATV műsorában szólt be Ursula von der Leyennek.

2022. szeptember 10. 09:30
null

„Ez egy ideiglenes energiaválság, mivel Oroszország szerepét kéne megoldani, illetve a Covid-lezárások által okozott problémákat túlvészelni. Hiába hisztiznek a középosztályszerű médiumok, ez egy kiszámolható dolog volt, látszottak a kockázatok. Hogy ők nem látták, az egy ügy, felveti azt a kérdést, hogy miért vannak a médiában?” – mondja Hont András az Öt-ben, az ATV visszatérő politikai vitaműsorában, az Öt-ben.

„Németország hihetetlen energiák árán bezárja az atomerőműveit, most meg kinyitja. Az Európai Bizottság először azt mondja, hogy atomenergia fúj, majd azt mondja zöld energia az is” – tette hozzá az újságíró.

Hozzátette: „A 73-as válságnak voltak egyértelmű haszonélvezői, olyan országok, amelyek a nyugati mintákkal nem vágnak egybe, pont az ellenkezői. Ehhez képest a Nyugati világ olyan szörnyállamokat táplál, mint Szaúd-Arábia, Katar, Emírségek stb.”

„Oroszország, – ahol egyébként nincs demokrácia és jogállam európai normák szerint – megtámadott egy másik független országot. Ursula von der Leyen pedig mivel büszkélkedik? Hogy Azerbajdzsánból vannak energiahordozóik” – jegyezte meg a vitaműsorban Hont András.

„Azerbajdzsán jó, Oroszország rossz. Mesélje már el valaki nekem ebben a következetességet?” – tette fel a kérdést az újságíró?

Nyitókép: Youtube

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZagerEvans2525
2022. szeptember 10. 16:37
1./ Na, most akkor símán a praktikumról van szó, vagy a magasztos(nak mondott) elvekről? Tehát, csak az a fontos, hogy ne támadja meg az adott ország az EUt, s akkor minden rendben? Katari, azeri agressziótól kétségtelenül nem kell tartani, hagyományos értelemben semmiképpen sem. Ezexerint egy atomfegyver nélküli Észak-Koreával nem is lenne semmi baj, meg Afganisztánnal sem, ha nincs al-Khaida, vagy valamiféle utódszerve. Mintademokrácia lett Venezuela, Kolumbia. Ilyen alapon a putyini rezsim is bármikor annak minősülhet, ha a sztálini rezsim lehetett. (Kicsi a különbség.) Hát, ez így nagyon álszent. 2./ Van egy közel 50 éves kabaréjelenet, a népvándorlás korában játszódik. Kibédi Ervin minden képtelen ötlet hallatán rákérdez: "De miből lesz a lószerszám?". A ruszkik iránti rosszhiszeműségben aligha lehet engem túlszárnyalni. De honnan lesz gáz, olaj? Miből lesz a műtrágya? Nem 5-20-100 év múlva, tudom, akkor csodaszép lesz. Tudjuk akkor mi lesz, de addig mi lesz. Az idén, jövőre "miből lesz a lószerszám?"
421ft
2022. szeptember 10. 15:41
Az azeriek nem fenyegetik az uniot vagy a NATO-t, az oroszok igen. Magyarazza mar el valaki hontnak, hogy miert jobbak az azeriek, ha mar ennyire okoskodik!
Ferer
2022. szeptember 10. 14:58
Azerbajdzsán nem rohanta le a szomszédját katonai erővel, és Azerbajdzsán nem bombázott szét eddig semmilyen szuverén országot, és Azerbajdzsán nem követett el brutális háborús bűncselekményeket és nem Azerbajdzsán miatt van brutális gázválság. És Azerbajdzsán nem egy mészárszéket üzemeltet a hadserege álltal. Kedves Hont András
Reszelő Aladár
2022. szeptember 10. 13:35
Nincs ebben semmi ellentmondás. A világ úgy alakult, hogy Európa és a fejlett világ többsége (az USA nem) legmondott bármilyen energiahordozó kitermeléséről és saját maga ellátásáról. Mert olcsóbb volt venni mint termelni. Ebből meg az következik, hogy akik még kitermelnek, azok nem hibátlan demokráciák. Illetve pont annyira, amennyire a vevő morális érdekei meghatározzák. Katar rossz ország, ha Foci VB-t kell rendezni (ez lesz a az a VB, amit már előre gyúlölni kell és biztosan rossz lesz), de ha adnak LNG-t akkor dícséret ugyan nem jár, de a demokráciadeficit nem téma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!