Csercseszov: Szívesen látnék Európa-liga-trófeát a Fradi székházában (videóinterjú)

2022. szeptember 15. 20:00

Exkluzív interjúnkban  – amely a Trabzonspor elleni győzelem után, de a Monaco elleni diadal előtt készült  – korábban sosem látott oldaláról ismerhetik meg az eddig szigorúnak és ellentmondást nem tűrőnek hitt vezetőedzőt.

2022. szeptember 15. 20:00
null

Az Európa-liga csoportkörének nyitómérkőzése után – amelyen történelmi győzelmet aratott a Ferencváros a török bajnok Trabzonspor ellen – az FTC vezetőedzője exkluzív interjút adott a Mandinernek. Sztanyiszlav Csercseszov eddig nem tapasztalt nyíltsággal beszélt a csapatról, az előttük álló lehetőségekről és még saját származásáról is. 

„Ki merne nekünk olyat mondani, hogy nem lehetnek álmaink?” – fogalmazott Csercseszov. A Ferencváros vezetőedzője lapunknak többek között arra is kitér: szívesen látna Európa-liga-trófeát a Fradi székházában. „Tavaly a Frankfurt volt ott a fináléban és nyertek. Mi egyszer miért ne nyerhetnénk?” – mutat rá Csercseszov, aki szerint

A mester a Trabzonspor elleni győzelemről úgy nyilatkozott: „Itt nem egy játékosra, vagy edzőre hárult a felelősség, hanem ott voltunk mindannyian együtt”, hangsúlyozva, hogy szerinte a meccsen látottak bizonyították, a Fradi megtette az első lépést a szintlépéshez. 

– mondta a mester.

Exkluzív interjúnkban korábban sosem látott oldaláról ismerhetik meg az eddig szigorúnak és ellentmondást nem tűrőnek hitt vezetőedzőt. Sztanyiszlav Csercseszov lapunknak oszét származásáról, fiatal sportolói éveiről és arról is mesélt, hogy szerinte mennyit ér a sportban, ha valaki tehetséges.

Nyitókép: Sztanyiszlav Csercseszov, a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután csapata 2-1-re legyőzte ősi riválisukat, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én.MTI/Illyés Tibor

Videó: Földházi Árpád, Mátrai Dávid

Műsorvezető: Csisztu Zsuzsa

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jandera62
2022. szeptember 17. 18:42
A nagy nyugati klubok csapataiban is kevés az olyan játékos, aki az adott csapat országának polgárként született. A saját nevelésűekről ne is beszéljünk. A játékosok a munkavállalók, az egyesület a munkaadó. Nyugaton rengeteg magyar dolgozik, S nem mind sportoló.Ezen miért nem akarunk fenn? Ha majd itthon is hasonló bért kapnak, akkor hazajönnek, esetleg ki se mennek.
ABLEDA
2022. szeptember 16. 17:18
A svájci válogatottban hány hazai van, sokan a himnuszukat nem tudják.
békalepcse
2022. szeptember 16. 06:29
Már csak azt nem értem ha kizárólag idegenlégiósokból áll egy csapat, mint a fradi akkor miért hívják fradinak? Kéne egy valóban Ferencvárosi csapat ezt meg kibaszni a hóra. Mondom mindezt valamikori fradista sportolóként és lakosként. Nevezzük félafrika válogatottnak de ne fradinak. Semi közük a Ferencvároshoz.
lynx
2022. szeptember 16. 03:55
Meg vagyok lepődve. Ő egy teljesen normális, művelt, intelligens úriember, aki szorgalmasan teszi a dolgát. Jó lenne ha a doktor Mezey docens úr és tanítványai is tanulnának ebből az interjúból, ettől az embertől, hozzá állást, módszereket, alaposságot, munkamorált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!