II. Erzsébet királynőről nevezne el közteret Budapesten a Jobbik

2022. szeptember 12. 14:15

Az ellenzéki párt arra kérte továbbá a Fővárosi Közgyűlést, hogy a királynő budapesti látogatásának harmincadik évfordulójára emeljenek szobrot vagy emléktáblát.

2022. szeptember 12. 14:15
null

II. Erzsébetet, az Egyesült Királyság nemrégiben elhunyt királynőjét az egész világ gyászolja. Uralkodásának 70 éve alatt elhivatottan és rendíthetetlenül szolgálta a Brit Nemzetközösséget, ami által nemzetközileg is megkerülhetetlen tényezővé vált – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Jobbik.

„Munkássága során ápolta a tradíciókat, miközben alkalmazkodott is az állandó változáshoz, továbbá sikerült megreformálnia a monarchiát. Uralkodása alatt országát sokszor megtépázták a történelmi események, de ő mindig elszántan irányította azt” – ismertették.

A békét szimbolizálta

A párt úgy véli közleményében, hogy „a mai háború sújtotta időkben több olyan vezetőre lenne szükség, mint ő, hiszen

Mindannyian ismerjük azon mondatát, miszerint »Amikor eljön a béke, jusson eszünkbe, hogy nekünk, a ma gyermekeinek kell a holnap világát jobbá, boldogabbá tenni«”.

Magyar felmenőkkel is rendelkezett II. Erzsébet

A Jobbik emlékeztetett, hogy a Rhédey Klaudia grófnő kapcsán magyar felmenőkkel is rendelkező királynő 1993. május 4-én látogatást tett hazánkban is, ezért arra szeretnék kérni a Fővárosi Közgyűlés tagjait, hogy „méltón emlékezzenek meg az elhunyt királynőről, továbbá a magyarországi útjának 30 éves jubileumára köztéri szobrot vagy emléktáblát állíttassanak”.

Hozzátették, hogy ugyancsak megfontolásra javasolják, hogy – a jogszabályi kereteket betartva – minél előbb

nevezzenek el közteret II. Erzsébet királynőről Budapesten.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom fontosnak tartja, hogy azon vezetőknek, akik ilyen hatással voltak a világtörténelemre, tisztelettel és maradandó módon őrizzük az emlékét” – zárta a közleményét a párt.

(MTI)

Nyitókép: ROLAND MACRI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. szeptember 13. 09:42
"II. Erzsébet királynőről nevezne el közteret Budapesten a Jobbik" Ez antiszemitizmus! Sértené a zsidóságot! A zsidóság privilégiuma, hogy Budapesten csakis zsidókról lehet elnevezni közterületet! A magyarság mindent a zsidóknak köszönhet, helytelenítem a zsidó szokásjog csorbítását!
Kecskee
2022. szeptember 12. 21:38
Az nem elég hogy a fél világ ismeri?
erdei nyezega
2022. szeptember 12. 20:15
béke poraira....de ki a faszomat érdekel II. erzsó?...kinyíratta dianát!....ez köztudott!....akkor?....
egyvilág
2022. szeptember 12. 18:41
A királynő haláláról, nem éppen monarchista, de tiszteletteljes módon: https://egyvilag.hu/index.shtml#PT113_kiralynohalala
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!