Ide vezethetett a „belső emigráció”: Bodnár Zoltán is árnyék(kormány)ba vonult

2022. szeptember 19. 21:00

Rövid portrénk a Gyurcsány-párt árnyék-pénzügyminiszteréről.

2022. szeptember 19. 21:00
null

A Dobrev-féle árnyékkormány hivatalos oldalán az Gyurcsány-párt árnyék-pénzügyminiszterüket is bemutatják. Az árnyék-tárcavezető életrajzából kiderül, hogy Bodnár Zoltán jogász, közgazdász, bankár, állam- és jogtudományi doktor. Beszámolnak róla, hogy Bodnár volt például a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója, de dolgozott többek között a civil szektorban is. A felsorolás azzal zárul, hogy 2005-ben a Magyar Export-Import Bank Rt. vezérigazgatójának nevezték ki.

Ami kimaradt az életrajzból

Arról azonban egy betűt sem írnak az említett önéletrajzban, az például az, hogy Bodnár jelenleg a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. igazgatóságának elnöke és vezérigazgatója, vagy az, hogy Bodnár még a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. felügyelőbizottságának elnöke is.

De az árnyékkormányos honlap arról is megfeledkezik, hogy „miniszterük” Magyar Liberális Párt tagja, sőt, egyik korábbi vezetője volt, hiszen a 2014-es önkormányzati választáson ő volt a főpolgármester-jelöltjük, aki egyébként a szavazatok 2,1 százalékát szerezte meg. Bodnár 2016. október 21-én jelentette be, hogy lemond a Magyar Liberális Párt ügyvivőségről, és a jövőben gazdasági politikát és kulturális kérdésekkel foglalkozik.

További adalék, hogy Bodnár az Állami Autópálya Kezelő Rt. elnöki székében töltött évei kapcsán a Kulcsár Attila nevével fémjelzett brókerbotrányba is belekeveredett a 2000-es évek elején, legalábbis a büntetőeljárásban egy tanúvallomásban súlyos korrupciós vádakkal illették. Gyanúsított nem lett belőle, ám a bejelentés kapcsán erről a részletről sem sikerült nyilván megemlékezni.

Vége az emigrációnak

További érdekesség Bodnár kapcsán, hogy négy és fél évvel ezelőtt, a Fidesz 2018-as választási győzelme után még azt írta a közösségi oldalán, hogy számára: „ennyi volt”, mert „Magyarország népének azon része, mely elég nagy ahhoz, hogy újabb négy esztendőre hatalomban tartsa a diktátort, mást akar.” És számára „marad a visszavonulás, a belső emigráció.

Dobrev Klára bejelentése szerint azonban Bodnár befejezte a „belső emigrációját”, és árnyék(kormány)ba vonult.

Forrás: Dobrev Klára Facebook-oldala
Forrás: Dobrev Klára Facebook-oldala

Nyitókép: Képkocka, Youtube-videó

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. szeptember 20. 00:37
Tiszta Máris szomszéd kinézetre.
furunkulus13
2022. szeptember 19. 22:42
Bodnár a Vásárhelyi Mária féle, magyargyűlölő,kártékony libsik díszpéldánya!!
Micó
2022. szeptember 19. 21:53
Ez mondta azt, hogy amit a kommunisták államosítottak , az mind a mi magántulajdonunk, mert mi beágyazódtunk a nyugatba, és minden jár nekünk! Tehát egy balos fasz.
monuskaroly
2022. szeptember 19. 21:45
Ez a "kormány" már megbukott, úgy 16 évvel ezelőtt!!!! Mit várnak a barmok ezektől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!