Úgy tűnik, hogy a Fidesz zöldfordulata hazugság volt

2022. augusztus 11. 14:02

A természetvédelem nem cél, hanem egy akadály a Fidesz számára.

2022. augusztus 11. 14:02
Ungár Péter
Ungár Péter

»Mára már elfogadott tény, hogy a Föld légkörének átlagos hőmérséklete növekszik, a korábban ismert széljárásirányok átalakulóban vannak, a csapadék mennyisége és eloszlása eltérő mintákat mutat, mint korábban. Arról folynak még viták, hogy vajon ezekhez a folyamatokhoz az emberi tevékenység mennyiben járul hozzá, de a jelenlegi kutatási eredmények ismeretében racionális alapon nem kérdőjelezhető meg, hogy az emberi tevékenység e folyamatban szerepet játszik.«

»Egy, a Science magazinban megjelent kutatás szerint épp az erdősítés az egyik leghatékonyabb módja az éghajlatváltozás elleni védekezésnek.«

Ezek nem egy klímaaktvista, hanem Orbán Balázs, a Miniszterelnök politikai igazgatójának a szavai.

Aki azt is mondja, hogy:

»A történelmi tapasztalat ugyanis azt tanítja nekünk, hogy szemben a zöld ügyet csak álcaként lobogtató baloldallal, a konzervativizmus értelmesen és eredményesen tud hozzájárulni természeti környezetünk megóvásához.«

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Fidesz zöldfordulata, az erdőmentéses szlogenjeivel együtt egy hazugság volt. Hiába a sok szöveg, hiába a teremtésvédelem hangoztatása, az látszik, hogy a természetvédelem egy akadály a Fidesz számára és nem egy cél.

Aki tönkreteszi a magyar erdőket az nem igazán látom, hogy hogy járul hozzá a természeti környezet megóvásához. Igazából ez mindegy is, hiszen Orbán Balázs ilyeneket már nem is ír. Ezek már szlogenszinten is kibuktak.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2022. augusztus 13. 07:21
Tulajdonképpen bármilyen Fidesz intézkedésről, ötletről, véleményről kikutatható kellő utálat és idegbaj hozzákeverésével, hogy nép, nemzet, életellenes erő munkálkodik. Most a fák vannak a soron. Egy olyan órán, mikor Újpest polgármestere vezérletével egy ottani utcában kiirtották az összes fát. Kalandra fel!
Box Hill
2022. augusztus 12. 13:02
Ungárt bevitték az erdőbe.
tukkuta
2022. augusztus 12. 12:07
Nagyra becsülöm a szaktudásod, de miben cáfolod a tarvágasi tilalom törlését, vagy az erdőfelújítási kötelezettség félretételét? Egyébként az a helyzet, hogy alig van profi favágó, tehát nem tudod letermelni a pluszt, illetve a kereslet-kinálati olló szétnyílása miatt csak drágán végzik majd el a munkát. Ugyanaz fog történni, mint az elmúlt 6-8 évben az építőiparban: a kevés szakemberre zúdul majd a sokszorosára növekedett igény, így az árak nőnek majd, ahogy a kontárok száma is. Ráadásul sikerült szétverni mostanra a kéményseprői szolgáltatást, így nem lesz ember, aki ellenőrizze az új kéményeket. Sok baleset lesz, csak azért, mert valakinek volt egy jónak látszó, de átgondolatlan ötlete. Mondj kérlek, bárhol egy olyan területet, aminél jól sült el az, hogy a lovak közé dobtak a gyeplőt. Hidd el, a rendetlenségnek, a megúszásra játszásnak és a mellébeszélésnek hosszabb távon mindig megvan a következménye.
olvass
2022. augusztus 12. 07:21
"... a Fidesz zöldfordulata hazugság volt" Nem úgy, mint az EU-s klímavészhelyzet. Az simán kibírja a német szénerőművek újraindítását, sőt !!! Az olyan szén, ami csökkenti a széndioxid kibocsátást (annyira utálja Putyint).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!