Jakab Péter egy politikai analfabéta – a Mi Hazánk alelnöke a Mandinernek

2022. augusztus 15. 18:00

Apáti István szerint a volt pártelnök súlyos tévedésben van, ha azt hiszi, hogy a Facebook-like-okat szavazatokra lehet váltani. Apáti úgy látja, Jakabéknak sem a jobb-, sem a baloldalon nincs helyük, és képtelenek lesznek arra, hogy értékelhető eredményeket érjenek majd el.

2022. augusztus 15. 18:00
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

„A Jobbik haláltusája zajlik jelenleg, amit Jakab Péter távozása tovább gyorsít” – véli Apáti István, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, aki még 2018-ban távozott a pártból. Apáti szerint Jakab Péterék eleve elszámolták magukat a választásnál, nem figyeltek a listaállításnál arra, hogy az akkor hivatalban lévő elnökség többsége parlamenti képviselő legyen. Így nagyobb esélye lett volna a maradására, de Jakab Péter egy politikai analfabéta.

„Példátlan a Jobbik történetében hogy két tisztújítás ilyen gyorsan kövesse egymást, és bebizonyosodott, hogy a forradalom felfalja gyermekeit” – mondta a Mi Hazánk alelnöke. „Jakab Péter most hasonlóval fog próbálkozni, mint amit a Mi Hazánk megvalósított. Azonban a pártból kivált volt jobbikosok által alapított pártokból csak a Mi Hazánk lett sikeres és jutott be a parlamentbe” – hangsúlyozta. 

A volt pártelnök Apáti szerint óriási tévedésben van,

a Facebook like-ok nem jelentenek direkt szavazatokat és azt sem, hogy mindenki csatlakozni fog az általa tervezett párthoz.

Politikai tér sincs számára, sem a jobb, sem a baloldalon – tette hozzá. 

Ugyanakkor Apáti szerint Gyurcsány Ferenc sem hagyná, hogy kinője magát. Legfeljebb, ha a helyzet szükségessé teszi, akkor lehet, hogy ad neki egy listás helyet. De önállóan semmire sem fog menni. Nagyon komoly szervezeti és humánerőforrás háttér kell egy új párt felépítéséhez. „Lehet, hogy a kezdeti lendület meglesz, de amikor el kell kezdeni dolgozni, pártot építeni, akkor ez eltűnik” – véli a politikus. 

Az új formációban részt vállalóknak finanszírozási problémákkal is szembe kell nézniük, továbbá az is fontos szempont, hogy a parlamenti megszólalás lehetőségei is minimálisra csökkennek majd. Ha pedig minden forrás elapad, akkor ellehetetlenülnek. Ugyanakkor Apáti azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Fidesz, az ellenzék további felaprózása érdekében, felhasználja Jakabot.

Bár a volt pártelnök habitusa, harsánykodása elég lehet egy bizonyos szint elérésére,

de amikor már kormoly kérdésekre kell választ adni, akkor ez már kevés lesz.

Apáti is felvetette a mandátum-visszaadás kérdését, amit Jakab elutasít, de amikor annak idején a később a Mi Hazánkhoz csatlakozók távoztak a frakcióból, rajtuk még számon kérte ezt a lépést.

Szerinte ezzel együtt a Jobbik is csak veszít a helyzeten, hiszen Jakab elsősorban tőlük vihet el választókat. „A párt amatőr módon kezelte a helyzetet, hiszen nagyon régóta tudni lehetett, hogy Jakab mire készül” – hangsúlyozta Apáti.

„Politikailag végük van, a Jobbiknak ez a záróciklusaA mostani elnök Gyöngyösi Márton nemhogy a választóikat de még saját párttársait sem ismeri. Amikor pedig igazi versenyhelyzetbe került a Jobbikban, akkor csúfosan lebőgött. Azt a réteget eleve képtelen lesz megszólítani, amely a Jobbik túléléséhez szükséges lenne – fogalmazott a Mi Hazánk politikusa. „Őt sem érdekli a Jobbik jövője, csak a sajátja. Az a célja, hogy a 2024-es EP választáson mandátumot szerezzen” – hangsúlyozta Apáti István. 

 

Fotó: Apáti István (j) szavaz a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusán 2019. július 13-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2022. augusztus 16. 09:24
"Jakab Péter egy politikai analfabéta" Ez betű szerint így van. De attól tartok, hogy még így is sikeresebb lesz, mint a hátrahagyott Jobbik. Mert azok Jakab nélkül (te jó ég, micsoda szint) elérték a nagy semmi szintet.
Agnieszka
2022. augusztus 15. 22:27
Még ennél is lényegesebb, h. egy teljesen gátlástalan, alantas gondolkodású, közönséges, szemtelen alak. Szerintem a közélet fogja kivetni magából. Ostoba, önmagát kívülről látni képtelen figura. Nem hiszem, h. tanárként képes lesz elhelyezkedni.
Neutron
2022. augusztus 15. 22:06
Nem is értem miért van szó Jakabról. Vergődő karrierista fasz. Alázat semmi. Krumpliszsák volt a jele az óvodában is.
Bömbi
2022. augusztus 15. 21:46
Jakab: A nép partján! Zelenszkij: A nép szolgája! Áhh, már megint csak a fantáziám...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!