A Jobbik felszólította Jakab Pétert, hogy adja vissza a parlamenti mandátumát

2022. augusztus 14. 14:30

„Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett” – fogalmaz közleményében a párt.

2022. augusztus 14. 14:30
null

Parlamenti mandátumának visszaadására szólította fel Jakab Pétert, a pártból és annak képviselőcsoportjából is kilépett korábbi elnököt, frakcióvezetőt a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményük szerint előző nap tartott ülésén döntött úgy egyhangúlag a testület, hogy felszólítják a politikust,

hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek”.

„Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt” – fogalmaznak a közleményben.

A Jakab-saga röviden

Jakab Péter csütörtökön jelentette be közösségi médiaoldalán, hogy távozik a Jobbikból és annak képviselőcsoportjából, majd másnap azt tette közzé, hogy döntéséről hivatalosan is tájékoztatta Kövér László házelnököt és Lukács László György frakcióvezetőt.

A politikus 2018 óta parlamenti képviselő, 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

(MTI)

Nyitókép: MTI

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2022. augusztus 14. 17:58
Én pedig felszólítom a Jobbikot, hogy adja vissza az összes mandátumot, amit kapott, mert azt csakis a féreg jakab miatt kapták!
Phm045
2022. augusztus 14. 17:25
Petya, petya! Mi szóltunk időben......
Takagi
2022. augusztus 14. 17:02
De nem adja, kell a pénz, hisz ezért csinálja. Az embereket leszarja, hisz éhes proli.
pollip
2022. augusztus 14. 16:07
Megvan az oka annak, hogy miért amortizalodik a jobbik? Ha egy Jakab figurára felnéztek, elég alacsony a színvonal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!