Ügynöknek is pocsékak

2022. augusztus 17. 17:22

A honi baloldalra nézve még az lenne a leghízelgőbb, ha a Fidesz ügynökei lennének.

2022. augusztus 17. 17:22
null
Pilhál Tamás

„Nincs is annál szebb, mint amikor a magyarországi ügynökbaloldal pártjai, politikusai egymást ügynöközik. Márpedig most ezt teszik. Április 3-a előtt sem voltak éppen harmonikusak a pár(t)kapcsola­taik, s már akkoriban is inkább körömletépéssel meg spanyol csizmával »egyezkedtek« volna a befutónak vélt képviselői helyekről, mintsem szolid zsarolásokkal, diplomahiány-kiszivárogtatással. Ám a választási bukta óta végleg elszabadultak. Úgy verik önmagukat, hogy azt még Gréczy Zsolt is megsüvegelné.

»Az április harmadikai választás előtt is azt tapasztaltuk, hogy Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort. Anyagilag sem akart hozzájárulni a kampányhoz. Emberekkel sem akart hozzájárulni, és sok lépésével kimondottan akadályozta Orbán Viktor leváltását« – tájékoztatta a lakosságot néhány napja Márki-Zay Péter. Magyarán: Gyurcsány a Fidesz ügynöke. Ami, persze, hajmeresztően logikus. Gyurcsány azért vágta gajra az országot és lövette ki a fideszesek szemét, hogy aztán a Fidesz hatalomra kerülhessen. Mi más magyarázat lenne rá?

Nem sokat késett a Gyurcsány-párt válaszcsapása Gréczy Zsolt által: »Az az ember szólal meg újra, akinek a 2022-es kampányban minden mondata a Fideszt szolgálta, mintha valami megrendelést teljesített volna.« S ha a »megrendelés« szó nem lenne elég egyértelmű, hozzáfűzte: »Nem tudok másra gondolni, mint hogy a bajban levő Orbán aktiválta alvó ügynökét.« Ami szintén pompás gondolat. Csupán az nem világos, hogy ha a Fidesz csak most, a választás után ébresztette föl az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, akkor ezek szerint Márki-Zay átaludta a választási kampányt? Viszont ha akkor még aludt, hogyan »szolgálhatta« álmában »minden mondatával« a Fideszt? Rejtély.

Az sem kizárt, hogy Márki-Zay nemcsak fideszes, hanem egyúttal amerikai ügynök is. Ahogyan Szanyi Tibor még februárban fölfejtette a szálakat: »az említett úr majmolja az amerikai modelleket, szerves kapcsolatrendszer nélkül is szokatlanul komoly nyugati diplomáciai kiállás érzékelhető mögötte, pénze pedig mint a pelyva«. S emiatt van az – magyarázta Szanyi kapitány –, hogy a DK és a Jobbik nem érdekelt a választási győzelemben, mert »eszük ágában sincs hosszú évek munkájának a gyümölcsét egy amerikai ügynöknek átpasszolni«. Világos. De milyen gyümölcsre gondolt a költő? Az országnyi méretű narancsra?

Persze Szanyi is gyanús: kiugrott az MSZP-ből, és azóta a volt sameszait macerálja. Csak Orbán küldhette, ki más? Aztán ott van a Jobbik: előbb Vona elvette a párt lelkét, majd Jakab egyszázalékosra erőszakolta. Nyilván fideszesek ők is. Külön bónusz, ahogyan a kiutált Jakab most »csicskapártnak« nevezi az általa csicskapárttá tett Jobbikot, és új pártot alapítana (mert nincs még elég). A Momentum is biztosan Fidesz-gyártmány: azért hozatták létre Macronnal, hogy általa a Fidesz megfúrhassa a Fidesz olimpiáját. Tiszta sor. És ott van még a sor végén mind közül a legbomlottabb, a Hadházy, akinek a fogalmazványaiból nagyjából az derül ki, hogy rajta kívül szinte mindenki a Fidesz embere. Márpedig aki ilyen ökörségeket mond, azt is nyilván küldte valaki, ugyebár. Mindenki ügynökgyanús. És az a leg­gyanúsabb, aki nem gyanús.

A honi baloldalra nézve még az lenne a leghízelgőbb, ha a Fidesz ügynökei lennének – ez azt jelentené: jól végzik a munkájukat. Ám életszerűbb: külföldről futtatják szerencsétleneket, de még ügynöknek is tökéletesen pocsékak.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béri Balogh Ádám
2022. augusztus 18. 05:13
Csupa retardált futóbolond......
Herskovics Lázár
2022. augusztus 18. 00:04
Pilhál Tamás, hogy te milyen hülye vagy! Ahelyett, hogy felhasználnád az igazság kimondására Szanyi Tibor korábbi kijelentését Márki-Zayról, nevetségessé teszed őt is, holott az írásod ezt a redundanciát nem indokolja! Még azt se fogod fel, hogy Kiszelly Zoltán a napokban gyakorlatilag ugyanezt kimondta!!! Hülye vagy, menjetek ezzel az ócska, semmit se érő, kimondottan megtévesztő, félrevezető szócsépléssel a p--ába! 'Az sem kizárt, hogy Márki-Zay nemcsak fideszes, hanem egyúttal amerikai ügynök is. Ahogyan Szanyi Tibor még februárban fölfejtette a szálakat: „az említett úr majmolja az amerikai modelleket, szerves kapcsolatrendszer nélkül is szokatlanul komoly nyugati diplomáciai kiállás érzékelhető mögötte, pénze pedig mint a pelyva”. S emiatt van az – magyarázta Szanyi kapitány –, hogy a DK és a Jobbik nem érdekelt a választási győzelemben, mert „eszük ágában sincs hosszú évek munkájának a gyümölcsét egy amerikai ügynöknek átpasszolni”. Világos. De milyen gyümölcsre gondolt a költő? Az országnyi méretű narancsra?'
szürkeSzarvas
2022. augusztus 17. 20:38
Futobolond. (A gunárnyaku Oszko definicioja a legkifejezőbb.)
Vata Aripeit
2022. augusztus 17. 18:38
Tökéletes írás. Zavart is érzek a trollseregben. Most egymás szemét forgatják , vadul, de talán majd jönnek és minden meg lesz magyarázva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!