Orosz repülőgépet fogtak a balti légtérben a magyar Gripenek

2022. augusztus 18. 12:53

„Újra bizonyította felkészültségét a magyar légierő” – kommentálta a hírt a honvédelmi miniszter.

2022. augusztus 18. 12:53
null

„Megkapták idei első éles riasztásukat a balti légteret védő magyar Gripenek”közölte a honvédelmi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán. A magyar vadászokat egy azonosítatlan repülőgép miatt riasztották kora hajnalban. „A Gripenek a nemzetközi eljárásrendnek megfelelően azonosították a Balti-tenger felett déli irányba tartó, IL-76 típusú orosz repülőgépet, majd visszatértek a litvániai, Siauliai repülőbázisra” – tudatta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

„Újra bizonyította felkészültségét a magyar légierő” – tette hozzá. A Magyar Honvédség 2022. augusztus 1-től négy hónapon keresztül, közel 80 katonával és négy Gripen harci repülőgéppel, vezető nemzetként látja el a balti országok légtérrendészeti feladatait Németországgal, Csehországgal és Olaszországgal közösen, NATO parancsnokság alatt – zárul a bejegyzés.

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. augusztus 19. 14:33
Lehet, hogy ez a SZU repülője volt. Valamikor az Ukránok is részét képezték a SZU-nak. Az elkészült gépek is, meg a tervrajzok is lehettek a SZU különböző tagállamaiban. A fontos terveket és tervrajzokat az államok többsége nem egy helyen tartja.
csjanos
2022. augusztus 19. 08:48
????....elfogták???.....felmentek...azonosították...mondták hogy mehet tovább és lejöttek...ennyi
Lajoss
2022. augusztus 18. 19:18
Azóta már a Robokuty bocsánatot kért a Lavórtól..
Armageddon
2022. augusztus 18. 17:37
Megjátszott propaganda cirkusz volt ez színjáték. A törökök F-16 osa pár másodperces légtérsértésért lelőtte az orosz Szu-24M et. 2015.nov.24.én.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!