Orosz csatarepülőket fogtak a magyar Gripenek a Balti-tenger felett

2022. augusztus 30. 15:58

Az orosz vadászgépek nemzetközi légtérben repültek, azonban nem teremtettek rádiókapcsolatot a légi forgalom irányítással.

2022. augusztus 30. 15:58
null

Ismét riasztották a Magyar Honvédség balti légtérrendészeti feladatban résztvevő vadászrepülőgépeit. A Gripenek riasztására ez alkalommal egy Szentpétervárról Kalinyingrádba tartó AN-72-es repülőgép kíséretét biztosító két SU-35 típusú repülőgép miatt került sor – számol be a honvedelem.hu.

Kiderült: az orosz vadászgépek nemzetközi légtérben repültek, azonban nem teremtettek rádiókapcsolatot a légi forgalom irányítással,

nem rendelkeztek repülési tervvel és nem használtak válaszjeladót.

A magyar Gripenek a Balti-tenger felett, 9000 méteres magasságon, helyi idő szerint 12 óra 50 perckor sikeresen elfogták és azonosították a riasztást okozó légi járműveket, majd visszatértek litvániai állomáshelyükre – írja az oldal.

Nem ez az első eset, hogy a Baltikumban szolgálatot teljesítő magyar Gripenek orosz repülőgépek miatt kaptak riasztást. Legutóbb augusztus 18-án írtunk hasonló esetről.

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papamaci1957
2022. augusztus 31. 07:21
Hungarian Top Gun.
zuriktodor
2022. augusztus 30. 18:50
Igazából nem történt semmi.
Osztap Bender
2022. augusztus 30. 18:31
A magyar Gripenek a Balti-tenger felett, 9000 méteres magasságon, helyi idő szerint 12 óra 50 perckor sikeresen elfogták Elfogták? Lasszóval, horoggal, pórázzal, hálóval vagy, hogy a csipába? Aztán hová tették? Dutyiba zárták őket vagy netán önként mentek oda? Az újságíró fajta egyre hülyébb, képzetlenebb, papagájként ismételget általa ismeretlen jelentésű fogalmakat. Lassan a bowdennel is fognak kardánozni, ha megtetszik a szókapcsolat. / Például: A mohamedánoknak nem tetszett ahogy a hinduk bowdeneztek a kardánnal délidőben, ezért bosszúból nem engedték őket a szent folyó közelébe délutánig, a nagy meleg ellenére sem./
kivancsijani
2022. augusztus 30. 18:28
Azért ez a hír a csúsztatás netovábbja. Tehát nemzetközi légtérben történ - szóval miért is kellett volna elfogni? AN72-es kisértek -tehát alapjáraton döcögtek. A SZU35 olyan fejlett radarral rendelkezik, hogy 160km ről hátulról is látta a grippeneket, szóval nem elfogták öket, csak a szu35 hagyta maga mellé repülni őket. Na de a lényeg, hogy merjünk nagyok lenni és nagyokat álmodni (grippen vs szu35)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!