Tovább szakad a Jobbik, kitehetik Jakab Péter bizalmasát a pártból

2022. augusztus 01. 18:35

A Jobbikban állítólag azt remélik, ha kizárják a volt kabinetfőnököt, Jakab Péter önként követné.

2022. augusztus 01. 18:35
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Kizárnák a Jobbikból Molnár Enikőt a Magyar Nemzet információi szerint. A lap úgy tudja, a korábbi kabinetfőnök ellen etikai eljárást kezdeményezhetnek, amelynek alapját a Molnár által pár hete írt belső levél képezné. Ebben (meg nem erősített hírek szerint) azt ecseteli a tagságnak, hogy a pártot belső helyezkedések és zsarolások jellemzik, a jobbikosok pedig egymást támadják hátba a mandátumokért.

Potocskáné Kőrösi Anita, a párt elnökhelyelyettese a Mediaworks Hírcentrumának erről azt mondta:

Molnár Enikő nem bírja elviselni azt a helyzetet, hogy Jakab Péter személyére a frakcióvezetői poszton sem tartanak igényt,

ezért ámokfutásba kezdett.

„Az elkövetkezendő napokban, hetekben nyilván látni fogjuk, hogy mi fog történni, de én egyértelműen politikai karaktergyilkosságnak és törés-zúzásnak értékelem, amit Jakab Péter legfőbb bizalmasa és tanácsadója végez a háttérben” – tette hozzá.

A lap információi szerint a frakció éléről nemrég leváltott, egyre inkább önállósodó Jakab ellen a tagság megosztottsága miatt nem kezdeményeznének semmilyen kizárással járó eljárást, ám a pártnak egyre nagyobb terhet jelentő, a bukott elnök bizalmasának számító Molnár Enikőt

reményeik szerint Jakab önként követné, ha eltávolítanák a Jobbikból.

A lap emlékeztet arra is, hogy Jakab Péter immár hetek óta nem a Jobbik logóját használja Facebook-posztjaiban, ehelyett „A nép pártján” szövegű saját arculattal jelentkezik rendszeresen. Ezt ráadásul már egy külön Facebook-oldalon teszi.

Bár a párt határozatban szólította fel minden képvislőjét, hogy csak a párt arculati elemeivel, logójával ellátott anyagokkal dolgozhatnak, Jakabot ez láthatóan nem érdekelte.

Korábban kérdéseket küldtünk a Jobbiknak, hogy lehet-e következménye, ha Jakab nem hagy fel ezzel a gyakorlattal, de nem kaptunk választ. Ahogy arra sem, történtek-e lépések a bukott pártelnök eltávolítására. 

Most azt szerettük volna megtudni, valóban indulhat-e etikai eljárás Molnár Enikővel szemben, de erre se jött cikkünk megjelenéséig reakció. Ha kapunk választ frissítjük cikkünket.

frissítés:

Időközben válaszolt a Jobbik, a következőket írták: 

„Az ilyen jellegű ügyekben a párt Etika Bizottsága illetékes. Amennyiben közlendőnk lesz az adott kérdésben, nyilatkozni fogunk”.

Ezzel együtt egy profilkép nélküli, Molnár Enikő nevű felhasználó reagált a Facebook-on a mai cikkre, amelyben azzal vádolja pártját, hogy a Fidesz médiáján keresztül kommunikál. „Jó lenne, ha nem a Magyar Nemzet hasábjain kéne majd olvasnom az ítéletet, még a "vizsgálat" lefolytatása előtt. Mint ahogy az ellenem folyó etikai beadvány is úgy tűnik, a Magyar Nemzethez hamarabb eljutott mint hozzám” – írta az illető bejegyzésében. 

Nyitókép: Mediaworks Hírcentrum

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2022. augusztus 02. 09:12
Egy BKV ellenőr mindig BKV ellenőr marad.
szürkeSzarvas
2022. augusztus 02. 07:13
Hát-merész 1 csaj a leleplezőlevéllel-wabankra játszott. Metaüzenete-mindent vagy semmit. Hogy a Jákóbot ennyire "elvarázsolta"-azt jelenti,hogy ügyesen használja a (nem arravaló!) "szűkebb nyillásait" is-amitol a pasik megőrülnek ..
Rocktoberi
2022. augusztus 02. 00:03
Ez a Parizeus egy igénytelen proli. Ezért a mamuszos trampliért hagyta ott a családját.
NTLLK
2022. augusztus 01. 21:15
Kaphatnék egy átszállót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!