Már nem tankolhatnak hatósági áron a tűzoltók

2022. augusztus 02. 13:12

A 95-ös benzin piaci átlagára 692,9 Ft/liter, a gázolajé 737,9 Ft/liter.

2022. augusztus 02. 13:12
null

A hatósági üzemanyagárral kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 278/2022. (VII. 30.) Korm. rendelettel jelentős körben eltörölték a hatósági áras üzemanyagot – írja a langlovagok.hu.

A rendelet szerint július 30-án 12 órától már nem csak a külföldi rendszámú járműveknél, hanem akkor sem hatósági áras termék az üzemanyag, ha azt a jármű forgalmi engedélye szerint nem természetes személy által üzemeltetett jármű vagy nem az üzemanyagtöltő állomáson töltött jármű üzemanyag tankjának töltése céljából értékesítik. Kivétel közé tartozik a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet szerinti személytaxi-szolgáltatást nyújtó jármű.

Ennek megfelelően a hivatásos és az önkormányzati tűzoltóságok, önkéntes tűzoltó egyesületek sem tankolhatnak 480 Ft/liter áron, már 7,5 tonnás jármű alatt sem. A 95-ös benzin piaci átlagára 692,9 Ft/liter, a gázolajé 737,9 Ft/liter.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó

Kormányinfó: A magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra, és a mezőgazdasági gépekre marad a 480 forintos benzinár. Rendhagyó időpontban, szombaton 11 órakor jelentkezett új Kormányinfóval Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. Tudósításunk. Bővebben..

 Rendhagyó időpontban, szombaton 11 órakor jelentkezett új Kormányinfóval Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. Tudósításunk.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Láncfűrészes Attasé
2022. augusztus 03. 02:29
Bezzegrégen jóvót a Lada! Bezzegrégen átadták a helyet! Viccesek ezek a fotók, amivel a moszkovita kádári gerontokrácia nosztalgiájára hatnak, ma már 41-es UV villamos is vót, amit még Demszky alatt kivontak a forgalomból...
SzkeptiKUSS
2022. augusztus 02. 19:09
Valójában a közszolgáltatások esetén a rezsicsökkentés végjátéka, hogy az állam egyik zsebéből, vagy a másikból fizeti a valódi árat. Csak a magán emberekre vonatkozik néhány apró kivétellel. Mindenhogyan az állam fizet.
Lajoss
2022. augusztus 02. 17:54
Az orbán-rezsim ámokfutása.
Attologic
2022. augusztus 02. 14:43
..melyik ökör írta ezt a cikket? Zd meg! a tűzoltókat az állam tankolja, meg a mentőket , meg a rendőrséget...ezek a fennálló rend elemei. Ezt nem egy magánzseb fizeti, ez államkassza! A lényeg amúgyis az hogy működjön a rendszer, ha zűrzavar keletkezne, mindegy hogy mennyit számláz az állami zseb egy másik zsebnek, a lényeg hogy megszüntessék a zűrzavart. Sajnos a zűrzavart állami segítségnyújtással nem lehet megszüntetni bizonyos agyakban, elmékben...ezek az elmebetegek, ők azok akik ilyen cikkeket kitalálnak. Kicsi a pöcsük, csak mutogatni akarják magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!