Felmérés: Gyurcsány Ferenc elutasítottsága továbbra is rendkívül magas

2022. augusztus 29. 08:58

A DK-vezér támogatottsága jelentősen elmarad a baloldal áprilisi választási eredményétől, és az azóta mért támogatottságától is.

2022. augusztus 29. 08:58
null

A Real-PR 93 felmérése szerint semmiféle változás nem történt a baloldal vezetőjének megítélésében az utóbbi fél évben. A felnőtt népesség túlnyomó többsége (84 százalék) és még a baloldali szavazók döntő többsége (72 százalék) sem szeretné Gyurcsány Ferencet fontos politikai pozícióban látni. Sem az orosz-ukrán háború, sem a választási eredmények, sem a gazdasági problémák, és semmilyen más külső vagy belső körülmény nem befolyásolja a magyarok véleményét a DK elnökéről.

A fél évvel ezelőtt mért adathoz hasonlóan 84 százalék inkább nem szeretné Gyurcsány Ferencet fontos pozícióban látni,

sőt ezek nagy többsége, 74 százalék teljes mértékben elutasító a személyével szemben, mely eredmény pontosan megfelel a februárinak. A pozitív válaszok aránya stabilan 11-12 százalék, és ezen belül a kifejezetten kedvező megítélés aránya csak 5-6 százalék – áll a Real-PR 93 felmérésében.

Lényeges megállapítás a cég szerint, hogy ezek az eredmények a biztos szavazók körében is érvényesek, tehát a szavazási szándék sincs összefüggésben a baloldal vezetőjének értékelésével. Így elmondható, hogy

támogatottsága jelentősen elmarad a baloldal áprilisi választási eredményétől, és az azóta mért támogatottságától is.

Ennek megfelelően még a baloldali szavazók döntő többsége, 72 százaléka sem szeretné vezető politikai pozícióban tudni Gyurcsány Ferencet, sőt a teljes elutasítottsága is abszolút többséget jelentő 55 százalék, és a baloldali szavazóknak mindössze a negyede (24 százalék) nyilatkozott róla pozitívan. A Real-PR 93 mérése szerint a kormánypárti szavazók körében természetes módon szinte teljesen egységes a DK elnökének elutasítottsága, 97 százalék nem szeretné, ha fontos politikai tisztséget töltene be, ebből 93 százalék egyáltalán nem.

Forrás: Real-PR 93
Forrás: Real-PR 93

A politikai preferenciákat tekintve szokatlannak mondható, hogy még főváros-vidék összevetésben is egységes a lakosság Gyurcsány Ferencre vonatkozó véleménye, 84-86 százalék inkább nem szeretné, ha jelentős politikai pozícióba kerülne, ezen belül a teljes elutasítottsága 73-75 százalék, a pozitív megítélés aránya Budapesten és vidéken is csupán 11-12 százalék.

Forrás: Real-PR 93
Forrás: Real-PR 93

A kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével készült, 2022. augusztus 22-24 között, a felnőtt társadalomra kora, neme és lakóhelye szerint reprezentatív mintán. A hibahatár legfeljebb +/-3,1%.

Kapcsolódó

Gyurcsány Ferenc: Ők nem vitatkozni, hanem ölni akarnak

„Nem megyünk el vitatkozni velük. Más dolgunk van. Készülni.” Bővebben!

 

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. augusztus 29. 16:17
Én már csak azt a felmérést/kutatást/statisztikát hiszem el , amelyiket én hamisítottam meg .
Niki1987.
2022. augusztus 29. 13:10
Mert már mindenkinek agyára megy a "készülődése"...
Rocktoberi
2022. augusztus 29. 13:10
Tarts ki, Feri! Senki se tett annyit a Fidesz győzelméért mint te. Szerencsére nincs annyi eszed, hogy belásd.
Titi
2022. augusztus 29. 12:52
Ferencünk végig aljaskodta ifjú éveit, fölfelé nyalt, lefelé taposott. Mindent elkövetett, hogy előrébb jusson. Elvergődött kláráig, rögtön fény gyúlt a rafinált fejében, elvette ezt a csúfságot, és remélte, minden megoldódik. Ment is minden előre, mint kés a vajban. Amíg be nem kapcsolódott a politikai életbe. Csakhogy fletó vérszemet kapott, mert a született proli soha nem szűnt meg létezni benne, ámokfutásba kezdett. Dicstelen kormányzását azzal tetőzte be, hogy az ellene tiltakozókat- és azokat is, akik csak véletlenül keveredtek oda-, a földig verette. Zsinórban vesztett négy választást, és még mindig nem érti, hogy a büdös életben többé nem hagyjuk, hogy még egyszer olyan pozícióba kerüljön, hogy sorsunkat befolyásolhassa. Ez egy exhibicionista, narcisztikus ripacs, aki túl nagy fontosságot helyez saját személyére,és soha nem fogja elfogadni, hogy hátrébb kell lépnie. Arra vagyok csak kíváncsi, klára mikor unja meg ennek a baromnak a vergődését, és vonja ki a forgalomból a konyhába száműzve. Mert úgy látszik fletó azt is elfelejtette, hogy ő csak benősült ebbe a családba, a kapcsolatokat, a hatalmat klára kapta hozományul. Lehet, már megkapta otthon a selyemzsinórt, azért erőlködik ennyire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!