Két katás tüntetést terveztek vasárnapra, egyet se tartottak meg

2022. július 17. 21:22

Az egyiket váratlanul augusztusra halasztották, a másik érdeklődés hiányában elmaradt.

2022. július 17. 21:22
null

Kifulladni látszik a katamódosítás elleni tüntetés. Mint ismeretes, a kata-törvény átalakítása kapcsán a héten minden napra jutott egy tüntetés: kedden a fővárosban elfoglalták a Margit hidat, szerdára a Momentum hirdetett demonstrációt, csütörtökre az MKKP, péntekre újfent az MKKP, szombaton pedig a Mindenki Magyarországa Mozgalom szervezett demonstrációt.

Vasárnapra ketten is szerveztek, de egy se lett belőle.

Az első tüntetést még korábban kezdték el szervezni a Hősök terére, viszont hirtelen átrakták – bármilyen értesítés vagy magyarázat nélkül – augusztus 27-re az esemény időpontját. A módosítás kapcsán többen is értetlenségüket fejezték ki a kommentek között. Kezdési időpontnak továbbra is 17 óra van megadva, ezért a biztonság kedvéért a Telex tudósítói kinéztek a helyszínül megjelölt Hősök terére, de ott valóban nem volt semmilyen tüntetés vasárnap.

A másik pedig a Nyugati térre lett meghirdetve, 16 órára. Később, egy órával elcsúsztatták az eseményt. Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, ezen a tüntetésen gyakorlatilag több volt az újságíró mint a résztvevő, akik aztán alig egy óra leforgása alatt haza is mentek.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. július 18. 10:48
Pál, Kata, Péter Jó reggelt! Már odakünn a nap felkelt. Elmégy te innen gyorsan, délután kettőkor még alszom!
pollip
2022. július 18. 07:05
Eddig kb 100-an vannak a 24.hu szerint. Több ezer embert tudnak ennyien gátolni a szabad mozgásukban.
Sany Xepi
2022. július 18. 05:55
Igen mert közben megtudták mi a KATA.
szürkeSzarvas
2022. július 18. 05:52
Pedig a Kapitány az élúkre állott.. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!