Rendezni szeretné a kormány a jogállami mechanizmust is augusztus végére

2022. július 20. 12:36

Bóka János elmondta, hogy továbbá minden uniós költségvetésbe tartozó támogatásról is szeretnének megegyezni a Bizottsággal.

2022. július 20. 12:36
null

Megszólalt a Reutersnek Bóka János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda európai uniós kérdésekért felelős államtitkára. Bóka Ágostházy Szabolcs mellett egyike a két államtitkárnak, akik a legfontosabb uniós ügyekben tárgyalnak – írja a 24.hu.

Az államtitkár azt mondta, hogy augusztus végéig szeretnének megegyezni a Bizottsággal az uniós támogatások feloldásáról. És nem csak a Helyreállítási Alap pénzeiről, hanem minden uniós költségvetésbe tartozó támogatásról is.

A magyar cél, hogy minden fennálló ügyet lezárjunk a költségvetési kondicionalitással kapcsolatban”

– mondta az államtitkár, ami azt jelenti, hogy a kormány nem csupán a Helyreállítási Alappal kapcsolatos, az országspecifikus ajánlásokban rögzített ügyekben tárgyal a bizottsággal, hanem azokban a kérdésekben is, amelyeket a jogállami mechanizmus kapcsán tettek fel Magyarországnak.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2022. július 20. 16:06
Elő kell venni az Alkotmány két azonos példányát, az egyik címe Államjog, a másiké Jogállam. Az Államjogból kell levezetni a jogállamiságot, ha nem megy, akkor fordítva; parafált oldalakkal ismét lapról lapra. Esetről-esetre. (az EU már belépés előtt megtette) Ami az egyiknek anyacsavar, a másiknak csavaranya. A világ legjobb jogászaiból álló grémium szemezgessen kontra az EU- idiótával.
gyaloggos
2022. július 20. 15:51
AZ már elment pl. hogy A KORRUPCIÓ-gyanús ügyekben a BÍRÓSÁGHOZ is lehet fordulni közvetlenül, az ügyészség megkerülése nélkül! HA az EU-nak ez hiányzott, HÁT tessék! AMÚGY ez egy nagyon ostoba, értelmetlen, amolyan LIBERÁLIS kérés, de megkapták ezt is!
Reszelő Aladár
2022. július 20. 14:54
Az a baj, hogy minden teljesített feltételre jön négy másik. Sokszor lezárt témákat vesznek elő a legdurvább kettős mércével, mivel az itteni ellenérdekelt NGO-k a forrásaik. Azok szerint pedig amjg kormánypárti újságíró létezik, addig nincs sajtószabadság, amíg nincs börtönben minden Fideszes, addig nem független a bíróság és amíg nincs betiltva a heteroszexuálítás, addig az lmbtq jogok sem lesznek rendben. Vagy elzavarjuk Dr Miniszterelnököt. Amint az ellenzék kerülne hatalomra, akkor egyetlen jogszabállyal sem lenne probléma.
Takagi
2022. július 20. 14:46
Mindent ügyetlen ügyet lezárni és utána pá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!