A magyar nyugdíjasok fele már egyik napról a másikra él

2022. július 07. 12:20

Ha az aktív dolgozók alig tudnak kijönni a fizetésükből, el lehet képzelni, milyen helyzetben vannak az idős emberek.

2022. július 07. 12:20
null
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció

„A nyugdíjasokat duplán sújtja a forint összeomlása és az orbáni infláció. Az ő inflációs kosaruk az élelmiszerekre épül, ahol már 30 százalékos az áremelés. Az átlagnyugdíj 160 ezer forint körül van, ez a nettó bérnek a fele. Ha pedig az aktív dolgozók alig tudnak kijönni a fizetésükből, el lehet képzelni, milyen helyzetben vannak az idős emberek.

Ma a magyar nyugdíjasok fele egyik napról a másikra él, huszadika környékén már dönteniük kell, hogy gyógyszert vesznek vagy ennivalót.Ez a tragikus helyzet Orbán Viktor bűne. Az ő érzéketlen és tehetségtelen kormánya tette tönkre az országot, és értéktelenítette el az emberek fizetését, az idős emberek nyugdíját.A Demokratikus Koalíció szerint nem lehet így bánni az egész életüket végig dolgozó emberekkel, ezért ebben a helyzetben már korábban javasoltuk, hogy a nyugdíjasok kapjanak százezer forint azonnali támogatást, hogy könnyebb legyen átvészelni az Orbán-kormány által rájuk zúdított vészterhes időszakot.”

Nyitókép/illusztráció: FOTOSTAND / GELHOT / FOTOSTAND / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó

Az MNB elmondta, mikor tetőzik az infláció itthon. Elvileg ősszel tetőzik a pénzromlás mértéke, és 2024 első félévében éri el a 3 százalékos jegybanki célt. Bővebben...

Elvileg ősszel tetőzik a pénzromlás mértéke, és 2024 első félévében éri el a 3 százalékos jegybanki célt.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llni55
2022. július 08. 15:23
Fleto geci, nezzel mar le Balatonra sok csoro tele uli az ettermeket nem lehet beferni.
istvanpeter
2022. július 08. 11:07
Jól van no, ismerjük már ezt a primitív bárgyú riogató propagandát.
Senye Péter
2022. július 08. 09:45
Ha a DK észkombájnjaitól ilyen politikai propagandára futja, pártjuk lehúzhatja a rolót.
Bradanek
2022. július 08. 09:11
Soha nem éltek olyan jól a nyugdíjasok, mint az Orbán kormányok idején. A korábbi ígéreteknek megfelelően évközi nyugdíjemelést hajt végre a kormány a tartósan magas infláció miatt, melyről már a rendelet is megjelent a Magyar Közlönyben. Az emelést hivatalosan Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a tegnapi kormányinfó keretében, ahol arról is beszámolt, mekkora lesz annak mértéke. A tájékoztatása szerint a nyugdíjasok 2022 júliusától 3,9 százalékkal magasabb nyugdíjat kapnak, illetve egyösszegben fog érkezni a nyugdíjkorrekció az első fél évre visszamenően. A Pénzcentrum most kiszámolta, pontosan milyen összegre számíthatnak a nyugdíjasok. Nyugdíjemelés 2022: akár plusz 60 ezer forint is ütheti a magyar idősek markát júliusban. https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/20220429/nyugdijemeles-2022-akar-plusz-60-ezer-forint-is-utheti-a-magyar-idosek-markat-juliusban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!