DK: Nem a háború, hanem Orbán Viktor a gyenge forint és a „megállíthatatlan infláció” oka

2022. július 05. 12:23

A párt szerint a kormány eladósította az országot, éveken keresztül „forintgyengítő, multibarát” gazdaságpolitikát folytatott.

2022. július 05. 12:23
null

A forintot Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz tette tönkre 12 év alatt – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője.

Barkóczi Balázs keddi, online sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a kabinet 2010-ben 275 forintos euróárfolyam mellett vette át a kormányzást a baloldaltól.

Nem a háború, hanem Orbán Viktor a gyenge forint és a „megállíthatatlan infláció” oka

– állította a képviselő. A politikus arról beszélt, hogy a kormány eladósította az országot, éveken keresztül „forintgyengítő, multibarát” gazdaságpolitikát folytatott, a „kormányzati korrupció” miatt pedig felfüggesztették az uniós pénzek kifizetését.     

A gyenge forint az Orbán-rendszer egyenes következménye – foglalta össze véleményét.

Kapcsolódó

Történelmi mélyponton a forint

Soha nem volt még ilyen mélyen a valutánk. A délelőtt folyamán 405 forint felett is volt az euró. Bővebben!

Soha nem volt még ilyen mélyen a valutánk. A délelőtt folyamán 405 forint felett is volt az euró.

(MTI)

Nyitóképen: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b) távozik, miután sajtótájékoztatót tartott 2019. október 14-én. Jobbról Barkóczi Balázs, a DK szóvivője. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. július 07. 17:34
Tudjuk, hogy Gyurcsány hülyeségeket beszél,de tiszteletben kell tartani,mert amÍg Ő az ellenzék vezére, addig biztosÍtva van a FIDESZ-KDNP kétharmados győzelme.
Pitypangocska
2022. július 06. 08:18
Feri, tanulj egy kis közgazdaságtant, mert nagyon nincs igazad. Épeszű ember komplexitásában látja a folyamatot. Leginkább a felelőtlen, hülye nyugati haverjaitok eszement döntéseinek következményeiként. (No, meg Donáth, Cseh, Újhelyi " eu-s pénzvisszatartásért" folytatott sikeres lobbizása is árt a magyar gazdasági helyzetnek. Nem is felejtjük el nekik!!!)
bagira
2022. július 06. 06:20
Ferkó szállj már magadba , 2002-2010 az országot csődbe szét loptátok , országot eladósítottátok .Brüsszelből hazazavartak mondjál le . Ferkó kussolj, pofádon vastag a bőr .
bf109g6
2022. július 05. 21:17
Megértem, hogy valaki nem kedveli Orbánt meg a Fideszt. Akár utálja is. Ez a demokrácia, mindenkinek lehet véleménye, amit el is mondhat. Erre való pl. egy választás. De fel nem tudom fogni, hogy lehet bárki a DK és gyurcsány szimpatizánsa. Egy láthatóan mentálisan sérült, alkoholista, téveszmés idióta a feri, aki még mindig nem fogta fel, Orbán addig marad, amíg ő el nem tűnik. Én még emlékszem rá, milyen volt miniszterelnökként. Az áprilisi eredményeket elnézve, ezzel nem vagyok egyedül. Zárójel: a forint árfolyamának mozgása nagyon sokmindentől függ. Az olasz, az angol, de még a maláj gazdaság is jó mutatókkal rendelkezett, mégis bedőlt a valutájuk. Olyan régen volt, nem emlékszem... Ki is volt az a spekuláns a háttérben, aki ezen, emberek millióinak tönkretételén gazdagodott...? Dupla zárójel: miért van az, hogy a legmocskosabb szájú, legagresszívebb, primitív kommentelők mind DK szimpatizánsok...? Ez feri bázisa? A trágár prolik rétege...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!