Budapest felkészül: hétfő reggel is lesz tüntetés a katatörvény módosítása ellen

2022. július 17. 08:02

A szervezők nem szeretnék, hogy bármely ellenzéki párttal azonosítsák őket, ezért nem akarnak pártok zászlói, beszédei, jelképei és szlogenei kíséretében vonulni.

2022. július 17. 08:02
null

„A nép a katáért és a reális rezsiért” címmel tüntetést hirdetett a Futárok a katáért egyesület hétfőn reggel hét órára a Margit híd pesti hídfőjéhez – számol be a Telex az esemény Facebook oldalára hivatkozva. A tüntetés szervezői azt szeretnék, ha módosítanák a héten elfogadott katatörvényt, eltolnák a bevezetésének határidejét januárra, és újraterveznék a rezsicsökkentés módosítását.

A szervezők nem szeretnék, hogy bármely ellenzéki párttal azonosítsák őket, ezért nem akarnak pártok zászlói, beszédei, jelképei és szlogenei alatt vonulni. A futárok már nem először tüntetnek a katatörvény ellen, hiszen nagy részüket személyesen is érinti a módosítás, mert jellemzően egyéni vállalkozókként dolgoznak ételszállító cégeknél.

Fotó: Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója /kata/ módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án.MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 430 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2022. július 17. 18:57
Reggel 7-kor már kint lesznek az utcán? Hogy fognak addig felkelni? Vagy a reggel náluk 10 óra?
Lakat1983
2022. július 17. 17:01
Hétfő reggel is lesz bulikaaa...? Nem lesz az túl korán a drogos törzsközönségnek? És ha újra rajcsúroznak, akkor majd a közlekedni kívánó emberek maguk takaríthatják el őket az útról? Mert igény az vóna rá. Egyre nagyobb.
síróbohóc
2022. július 17. 16:19
Nagyon helyes! Már csak azt nem értem, ez miért zsizsegteti be a mandineren kommentelő vidéki nyugdíjasokat?
bettiblue
2022. július 17. 15:47
Az kinek mond valamit, hogy kilenc évig rezsicsökkentett árat fizettünk? A Kata s vállalkozás felhasználói körének a leszűkítése pedig időszerű volt. Havi ötvenezer Ft, együttesen mindenre. Elsősorban azoknak találták ki, akiknek van /volt más bevételi forrásuk is, amiből a kötelező járulékokat befizették, viszont a fő jövedelemforrás mellett még maradt energiájuk, idejük arra, hogy plusz munkát tudjanak, akarjanak vállalni. Én ezt így látom igazságosnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!