Elindult a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

2022. július 20. 12:08

Potápi Árpád mellett Németh Zsolt, az OGY külügyi bizottságának elnöke is felszólalt szerdán a rendezvényen.

2022. július 20. 12:08
null

Az Európai Unió minden jel szerint rendkívül komoly vesztese az Ukrajnában zajló háborúnak – jelentette ki az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pódiumbeszélgetésén szerdán Tusnádfürdőn.

Németh Zsolt a háború és Közép-Kelet-Európa viszonyáról tartott beszélgetésen azt mondta, Európa feje fölött az euróárfolyam, az infláció és az energiaárak emelkedése szempontjából »nagyon sűrű fellegek« gyülekeznek, ehhez társul a nemzetközi diplomáciában tapasztalható káosz.    

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

Potápi: a magyarok számára nincs más alternatíva, mint a béke

Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Potápi Árpád is felszólalt szerdán, a Szabadegyetem és Diáktábor közéleti programjainak megnyitóján. 

Potápi Árpád János hozzátette:

Semmi más kívánságunk nekünk 2022-ben nem lehet, csak azt kérni, hogy sehol, sehol a világon, ne bántsák a magyart. Ne bántsák itt, a Kárpát-medencében, ne bántsák Ukrajnában, Kárpártalján. Mondjuk ki végre: mi, magyarok, csak a béke mellett tesszük le a voksunkat, csak a békében vagyunk érdekeltek”

A »Van, ami örök« mottóval megszervezett 31. Tusványoson hét végéig több mint négyszáz közéleti és kulturális rendezvény várja az érdeklődőket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. július 20. 14:29
"Ne bántsd a magyart!" Mondta a HORVÁT Bán, Juraj V. Zrinski
nick89
2022. július 20. 13:23
Potápi végrehajtója miről ad elő?
nick89
2022. július 20. 13:23
Potápi végrehajtója miről ad elő?
kunfia
2022. július 20. 13:09
Buckafej(ha már törölték a megszólítást) Hát faszkalap,lelövöm,mit fog mondani.: A háborús inflációra a béke az ellenszer,a brüsszeli szankciók miatt(mind megszavazta) nagyobb a válság.Igazi államférfi,aki ezt a közhelygyűjteményt naponta elmondja.:DDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!