Tűz volt a Mol százhalombattai finomítójában, leállt egy üzem

2022. június 14. 19:08

Az üzem kiesése átmenetileg visszavetheti a Mol kőolaj-feldolgozó képességét, mintegy napi 8 ezer tonnával.

2022. június 14. 19:08
null

Kisebb tűz ütött ki a százhalombattai Dunai Finomító atmoszférikus és vákuumdesztillációs-2 (AV-2) üzemében kedden hajnalban, a személyzet és a létesítményi tűzoltóság szakemberei rövid idő alatt eloltották a lángokat, személyi sérülés és környezeti kár nem történt – közölte a Mol az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az üzem leállt, de várhatóan kevesebb mint két héten belül a megszokott rend szerint folytathatja a működését. Az üzem kiesése átmenetileg visszavetheti a Mol kőolaj-feldolgozó képességét, mintegy napi 8 ezer tonnával. A Dunai Finomítóban naponta 21 ezer tonna kőolajat dolgoznak fel. A vállalat megkezdte az eset kivizsgálását.

(MTI)

(Fotó: A Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítója 2022. május 24-én.MTI/Szigetváry Zsolt)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. június 16. 16:11
Most néztem meg hőkamerával, és a a kezemmel is, az Adria-vezeték és a horvát interconnektor már leégeti a kezemről a bőrt. Szerintem ki fog gyulladni. OMV, MOL, gázmező, már Barátságtalan vezeték majdnem robban. Ennek csak az lehet az oka, hogy itt a nyár. Én megkérdezném Szabó Tímeát, van e alibije! Ezeket nézve, libidója biztosan. Erre gerjed. És nézem az internetet. A kigyulladt gázmező 25%-ban OMV tulajdon. Hogy lesz ez a gázembargó akkor, ha nem is orosz a gáz, hanem osztrák tulajdon?
Jooee
2022. június 15. 07:56
Dolgozik a CIA.
helvetia
2022. június 14. 22:26
Ez már ahhoz túl sok, hogy csak lazán legyintsünk egyet! Katonákat az olaj és gáz üzemekbe, úgy mint a covid idején a kórházakba!
Orange79
2022. június 14. 21:47
Gyanusan sokszor tortenik mostanaban valamilyen baleset valamelyik europai olajfinomitoban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!