Szijjártó: Őrült ötletnek tartjuk a karbonadó bevezetésére vonatkozó brüsszeli elképzelést

2022. június 09. 17:55

A külügyminiszter szerint „a világ egy kontrollálhatatlan hullámvasútra ül a gazdasági kilátások szempontjából”.  

2022. június 09. 17:55
null

Őrült ötletnek és mindenképp megakadályozandónak tartjuk azt a brüsszeli elképzelést, amelynek alapján megadóztatnák a hagyományos meghajtású, dízel vagy benzines autóval közlekedő embereket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Párizsban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ülését követően közölte: „Nagyon úgy tűnik az elmúlt időszak fejleményeiből, hogy

Elfogadhatatlan az újabb tehernövekedés

Mint mondta, nagy falatnak ígérkezik a globális kihívások kezelése, két dologban azonban biztosra kell menni, egyrészt nem szabad növelni az emberek adóterheit, másrészt el kell kerülni, hogy azok az országok fizessék meg az ukrajnai háború árát, amelyek nem felelősek érte. „Mi elutasítunk minden olyan adóváltozást, amely az embereknek jelentene újabb tehernövekedést” – szögezte le.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2022. június 10. 15:04
Nem lesz semmiféle karbonadó, már így is egekben az energiahordozók ára.
Pelso j.
2022. június 09. 19:31
Már az egész világ szembe jön veletek egy kontrollálhatatlan hullámvasúton? Mennyi is lesz a mérleg hiányátok őszre?:)
Töki
2022. június 09. 19:26
Igaza van Szíjdzsének!
matykox
2022. június 09. 18:58
Egész elképesztő az a képmutatás és átverés, hogy egy szén-alapú életforma a szenet akarja megadóztatni. Bármilyen formájában. Bár mondjuk a gyémánt-adót nem elleneznék sokan, leszámítva néhány kaftános nem annyira mesüge kipást ... Az is röhejes, hogy a szén nevű elemre utaló aljas adózási öteletet idült anglománok módjára úton-útfélen "karbonozzák" a süketek ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!