Nyert a Fidesz jelöltje Marcaliban

2022. június 19. 20:46

Képviselőt választhattak a város 6. egyéni választókerületében élők.

2022. június 19. 20:46
null

Vasárnap Somogy megyében, Marcaliban, egészen pontosan a 6. egyéni választókerületben tartottak időközi választást a korábbi képviselő lemondása miatt. A képviselői helyért Miszi Zsuzsanna (Fidesz-KDNP) és Takács Bernadett (Marcali az Otthonunk Egyesület) indult, a névjegyzékben 1161-en szerepelnek.

A Mandiner értesülése szerint a marcali időközi választást a Fidesz jelöltje nyerte,

mégpedig 189 szavazattal. Takács Bernadett 146 voksot kapott, ami azt jelenti, hogy Miszi Zsuzsanna a szavazatok 56, ellenfele pedig 44 százalékát kapta.

A koronavírus-járvány miatt nem lehetett időközi választást és népszavazást kitűzni, a kiírt választások pedig elmaradtak. Április 10-étől azonban ismét kitűzhetőek lettek az időközi önkormányzati választások. Az elmaradt időközi választások kiírására 15 napjuk volt a választási bizottságoknak. A választásokat úgy kellett kiírniuk, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen. Az időközi választás legkorábbi időpontja június 19. lehetett, a legkésőbbi pedig július 3.

Kapcsolódó

A Fidesz jelöltje lett polgármester Méhkeréken

Tát Margit (Fidesz-KDNP) lemondott polgármestert választották újra a döntő többségében románok lakta, békés megyei Méhkeréken vasárnap tartott időközi választáson. Bővebben...


Dánszentmiklóson is a Fidesz jelöltje győzött

Sipeki Zsolt a szavazatok 59,54 százalékát szerezte meg. Bővebben...

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán. Illusztráció.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. június 21. 14:37
Sok sikert kÍvánok a hölgynek,és a Marcali Fidesznek.
masikhozzaszolo
2022. június 20. 10:33
Amiben mindig bíztam, tudtam, hogy a kommunista nem változik, az öltözéke igen. A népben sem bíztam soha, lásd Horn, Meggyesi, Gyurcsány 2x, Bajnai. Mos akkor kiszáradt az O1G, vagy mi van? Elvitte a Covid őket, és nem a Fideszeseket? 3x kétharmad, most meg 4x. Az a baj velem, hogy ha valakiben én egyszer csalódtam, vagy ígért valamit, de nem tartotta be, azt felteszem egy polcra, és onnantól kezdve tudom, hasonló ügyben, dologban nem számíthatok rá, úgy kezelem. Nem kérek tőle olyat, hogy majd visszaadja a kölcsönszerszámot, felhív, mint ígérte, stb.
olajfa1
2022. június 20. 09:28
"KELL MÉG VALAMIT MONDANOM ILDIKÓ?" /pedig Marcali eléggé "liberál-balos" helység.../
balbako_
2022. június 20. 04:52
A szokásos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!