Ítéletidő: Esztergomban is megállt a közlekedés a felhőszakadás miatt (KÉPEK)

2022. június 09. 16:50

Esztergomra is lecsapott a vihar: rövid időn belül óriási mennyiségű eső zúdult a Duna-parti városra, a közlekedés a kevésbé magasan fekvő utcákban teljesen ellehetetlenült, a járdát és az úttestet is elöntötte a víz. Olvasónk fotóit mutatjuk.

2022. június 09. 16:50
null

Olvasónkat egy autóbuszon érte a vihar a Esztergomban: mint írta, a város alacsonyabban fekvő területein, így például a legfőbb forgalmi útvonalakon megállt az élet, a hirtelen érkező jelentős csapadék miatt ellehetetlenült a közlekedés. Sok helyen a járdákat is elöntötte a víz. 

A képen jól látszik, hogy nem csak az úttestet, de a járdát is elöntötte a hirtelen jött eső: a lámpaoszlopon túl elvileg ott a gyalogosoknak készült aszfaltcsík...

A magasabban fekvő utcák megúszták, de azok, amelyek a Duna felé lejtenek, már inkább úsztak Esztergomban.

Hömpölyög a víz Esztergom belvárosában. 

Nyitókép és fotók: Olvasónktól

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. június 10. 16:08
Ilyenkor hol van a fideszes próféta luvnya, akit tavaly azzal futtattatok it, hogy a felhőszakadás isten büntetése Németországra bűneik miatt??
budapesti
2022. június 09. 20:26
Az egyébként hamis rémkép a sötétzöldek részéről, hogy elsivatagosodás várható világszerte - akár Magyarországon is - a klíma további melegedése esetén. Ezt onnan lehet tudni (hogy nincs igazuk), hogy a földtörténet korábbi időszakaiban a sivatagok a jégkorszakok idején voltak kiterjedtebbek, és a jelenleginél melegebb időszakokban kevésbé, mint ma. Szóval nem kevesebb, hanem több eső várható, legalábbis a legtöbb helyen. Rendszeresen figyelem az időjárást (például melyik évben hol mennyi a csapadék Magyarországon), mert érdekel ez a téma (is). Úgy tűnik, hogy nem lesz kevesebb a csapadék Magyarországon - kivéve esetleg az Alföld délkeleti sarkát (Csongrád, Békés), de lehet, hogy még ott se csökken. Érdekes, hogy senki nem néz utána a hosszú távú idősoroknak - hogy látni lehessen, Magyarországon regionálisan mik a trendek -, pedig ezek szerintem rendelkezésre állnak. Miközben ezt írom, megint eleredt az eső...
olajfa1
2022. június 09. 17:11
"habár felül a gálya, s' alul víznek állja, azért a víz az úr!'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!