Szerdán meg akart erőszakolni egy terhes nőt egy magyar katona, a Honvédség azonnal kirúgta

2022. június 23. 08:00

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

2022. június 23. 08:00

Megválik a Magyar Honvédség attól a 35 éves katonától, aki pár nappal ezelőtt a földre tepert, és meg akart erőszakolni egy 30 év körüli várandós nőt Miskolcon, derült ki a Honvédelmi Minisztérium válaszából, amit a 24.hu kérdésére írtak.

Az esemény szerdán történt, amikor a a 30 körüli nő a munkahelyéről tartott hazafelé, amikor a katona követni kezdte, majd rátámadt. Egy lépcsőnél mögé lépett, hátulról átölelte, majd lehúzta a földre és

a nyakánál fogva fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni. 

A földön fekvő nő az erőszak ellenére is hangosan kiabált segítségért. Erre a férfi elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse. A nőt ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezt tapasztalva a férfi elengedte a fejét és a száját, majd a nő mellkasára ült és miután az alsótestét lemeztelenítette, fogdosni kezdte a nemi szervét – számol be a részletekről a lap.

Végül sikerült felhívnia a segélyhívó központot, amitől az elkövető úgy megijedt, hogy abbahagyta a tettét, majd elvette a nő telefonját és táskáját – amelyeket később eldobott – és futva elmenekült.

Az őrizetbe vett férfi tagadta a tettét, és azt állítja, hogy nem ő követte el a bűncselekményt. 

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.  A Honvédség gyors reakciója sem maradt el:

„A katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntető eljárást folytat. A katona jogviszonyának megszüntetését azonnal kezdeményezte az állomány illetékes parancsnoka” – közölték.