Vidnyánszky: Katasztrofális, hogy lemondták az oroszok mellett kiálló zongorista koncertjét

2022. május 23. 12:11

Az igazgató szerint a Margitszigeti Színház döntése „a Nyugaton tomboló téboly, azaz eltörléskultúra következménye”.

2022. május 23. 12:11
null

A Nemzeti Színház igazgatója szerint „nagyon hibás történet”, a „Nyugaton zajló téboly” része, hogy szankcionálják a Putyintól el nem határolódó orosz művészeket – számolt be hétfői cikkében a HVG

A lap felidézi: a Margitszigeti Szabadtéri Színpad lemondta Valentina Lisitsa koncertjét, miután a zongorista május 9-én, a győzelem napján lépett fel az oroszok által elpusztított és megszállt Mariupolban.

– indokolta döntését a színház.

Katasztrófális döntés

A Hír TV az esetről megkérdezte Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját, aki közölte: katasztrofálisnak és hibás történetnek tartja a Margitszigeti Szabadtéri Színpad döntését.

„Katasztrofálisnak tartom azt, ami most az orosz kultúra ellen irányul, ez egy nagyon hibás történet” – fogalmazott, hozzátéve, a Margitszigeti Színhát döntése „a Nyugaton tomboló téboly, azaz eltörléskultúra következménye”.

„Az én álláspontom a háború kapcsán világos: borzalmasnak tartom. A MITEM-en ukrán napot szerveztünk. Ezzel együtt az orosz kultúra értékeit, az orosz művészek nagyságát megkérdőjelezni nem lehet.

– mondta Vidnyánszky Attila.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidov
2022. május 26. 18:26
Igaza van!!!
Julius68
2022. május 23. 23:53
A kollektív bűnösség elve, az EU-tól már eddig sem volt idegen, a Benes-dekrétumok például nem zavarták. A második világháborúban győztes nagyhatalmak alkalmazták a legyőzöttekkel szemben, illetve a kisebbségben élő, a legyőzött nemzetekhez tartozó emberekkel szemben. A Benes-dekrétumok a Csehszlovákiában élő németek és magyarok elleni intézkedéseket jelentettek. A kollektív bűnösség alkalmazását tiltják a polgári büntetőjogi elméletek. A liberális nyugat most újra erőlteti.
kivancsijani
2022. május 23. 21:43
A világ (talán) legjobb zongoristája... ŐŐőőőő... Hát aki ismeri a komolyzenét, azt biztos pofánbaszta a hír. Persze itt a Vidnyánszkyék is közbeszólhattak volna, mert el kellett volna vinni a kultúrpalotába cserébe. https://www.youtube.com/watch?v=LdH1hSWGFGU Stílszerűen egy Liszt darab.
ohassa
2022. május 23. 17:26
Vidnyanszki hazudik és dezinformál, mint a fidesznyák propaganda 1. Az orosz kultúrát a margitszigeti színház természetesen nem akarja letörölni. 2. A zongorista természetesen nem a nemzetisége miatt lett nemkívánatos (lehetne éppen kanadai vagy kínai is), hanem mert az előadóművészetét egy tömeggyilkos propagandájának a szolgálatába állította egy vértócsa közepén, és ez az ars poetica a margitszigeti színház és közönsége számára nem elfogadható
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!