A Margitszigeti Színház lemondta egy oroszbarát zongorista fellépését

2022. május 18. 20:17

A Margitszigeti Színház mély együttérzését fejezi ki az Ukrajnát sújtó háború borzalmai miatt – közölte a színház.

2022. május 18. 20:17
null

A Margitszigeti Színház lemondta Valentina Lisitsa ukrán oroszbarát zongorista fellépését. A közlemény szerint a Margitszigeti Színház vezetése Ljubov Nepop ukrán nagykövet tájékoztató leveléből értesült a zongorista megdöbbentő megnyilvánulásáról, miszerint

a művésznő az orosz agresszorok által megszállt Mariupolban május 9-én koncertet adott.

Lisitsa a fellépésével a világ nemzeteinek álláspontjával szemben, egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját – írják.

A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. határozottan elutasítja a zongoraművésznő álláspontját, egyetértve Magyarország és a nemzetközi közösség hivatalos álláspontjával, ami minden tekintetben elítéli Oroszország rengeteg civil áldozattal járó, Ukrajna elleni háborús agresszióját – írja a színház.

Ezért a színház Lisitsa június 3-i margitszigeti koncertfellépését lemondta és a menedzsmentjével kötött szerződéstől eláll – zárul a közlemény.

(MTI-OTS)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2022. május 21. 22:44
Grieg tehet az egészről. Le a norvégokkal (is)!! .....
pandalala
2022. május 21. 18:19
na, aztán van ilyen "konertje" is: https://www.youtube.com/watch?v=vn-KEbvCckg :-) nem mondhatni, hogy távol tartja magát a "pór" néptől ....
pandalala
2022. május 21. 17:57
https://slippedisc.com/wp-content/uploads/2022/05/lisitsa.jpg ( https://slippedisc.com/2022/05/report-valentina-lisitsa-played-in-liberated-mariupol/ ) // Vajon, ha Londban ismét ilynre "vetemedne" : https://www.youtube.com/watch?v=1NZpPg_9N90 elvinné a titkosrendőrség?? //
sutotokpure
2022. május 21. 07:44
Ha a kormánypártot szétverik, azt ilyen entristák teszik majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!