Szilágyi György: Már ott tartunk, hogy a zaklatót védik és az áldozatot hibáztatják

2022. május 17. 18:59

A politikus szerint ha a Jobbikban valaki szembemegy a vezetéssel, akkor azt „megpróbálják kicsinálni”.

2022. május 17. 18:59
null

A Magyar Nemzetnek adott interjút Szilágyi György, akinek élettársát egy pártrendezvényen próbálta megerőszakolni egy jobbikos politikus. Szilágyi elmondta: az esetről Gyüre Csaba megyei elnöktől szerzett tudomást, aki autójából hívta fel őt, és zaklatott állapotban mondta el, hogy mi történt. Elmondása szerint

kizárólag az ő közbelépésén múlt, hogy nem történt nemi erőszak.

Arra a kérdésre, hogy miért halogatták a büntetőeljárás megindítását, amikor a szóban forgó összejövetel tavaly decemberben történt, a politikus úgy válaszolt:

„Ennek több oka van. Például ekkor még javában zajlott a kampány, amelyet a sértett nem szeretett volna egy ilyen üggyel befolyásolni. Megjegyzem, a Jobbik vezetőinek jeleztem a történteket, majd miután ők nem léptek, etikai vizsgálatot is kezdeményeztünk.”  Szilágyi elmondta, nem tudja hol tart a vizsgálat, de

A kérdésre, hogy a disznóvágáson részegen, gumicsizmában táncoló Jakab Péter hogyan reagált a történtekre, Szilágyi azt válaszolta: „Miután a Jobbiknál a sértett kezdeményezte az etikai vizsgálatot, Molnár Enikő kabinetfőnök egy rövid üzenetben hányta a szememre, hogy »Gyuri, ezt most miért kell csinálni?«.”

Beszélgetés hármasban

Szilágyi szerint nem sokkal később Jakab Péter beszélgetésre invitálta egy lakásra, ahol Molnár Enikővel hármasban körülbelül egy órát beszélgettek.

„Úgy gondolom, egyetlen kérdésére adott válaszomat akarták rögzíteni, vagyis hogy miért nem a rendőrséghez fordultunk. Szerintük ugyanis az etikai bizottság nem a megfelelő fórum az ügy kivizsgálására. Ezzel a mondattal próbálták Pétert kimosdatni az ügyből, amiért hónapokig nem tett semmit.” – mondta Szilágyi.   

A politikus kifejtette: „Most már ott tartunk, hogy éppen a zaklatót védik és az áldozatot hibáztatják a történtek miatt. Ez számunkra hatalmas csalódás és teljességgel elfogadhatatlan, de

Szilágyi szerint ha valaki ellentmond, és szembemegy a „hatalmasokkal”, akkor azt megpróbálják kicsinálni. Nem bánta meg a döntést, hogy nem asszisztál egy ilyen ügy eltussolásához, de hangsúlyozta, hogy igaza lett a következményeket illetően.

„Már nem vagyok alelnök, sem országgyűlési képviselő, csak egy egyszerű párttag. Nem is gondolom, hogy komolyabb feladatot vállalnék a Jobbikban. Majd meglátjuk, mihez kezdek a jövőben” – fogalmazott a politikus.

Kapcsolódó

A Jobbik szerint hazudik a Jobbik alelnöke
Hazugsággal vádolja a Jobbik egyik alelnökét, Szilágyi Györgyöt a csütörtökön kirobbant, nemierőszak-kísérlet kapcsán tett nyilatkozatai miatt. Bővebben is érdekel...

Hazugsággal vádolja a Jobbik egyik alelnökét, Szilágyi Györgyöt a csütörtökön kirobbant, nemierőszak-kísérlet kapcsán tett nyilatkozatai miatt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. május 23. 20:44
"Szilágyi György: Már ott tartunk, hogy a zaklatót védik és az áldozatot hibáztatják" - te védted bazzeg, mentél volna egyből a rendőrségre. Láthatod nem jött be így se amit akartatok a tisztújításon. Fogadjunk a rendőrség sem talál semmit - inkább elégítsd ki a csajodat te puhapöcs!
Reszelő Aladár
2022. május 19. 11:08
Mit tudhat a mamuszos lufnya és milyen cuccai lehetnek a többiek ellen?
Akitlosz
2022. május 18. 13:18
"Szilágyi György: Már ott tartunk, hogy a zaklatót védik és az áldozatot hibáztatják" Ez már régóta így van. Vallási szokás. Örüljön a miniszoknyás, ha nem vágják át a torkát! Elvégre iszlám kultúrában és területen él.
nyugalom
2022. május 18. 13:01
Szilagyi meg nem lepett ki? Azert elgondolkodtató! A baratnője se? Erdekes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!