Nem létező jogszabályra hivatkozva akarja Magyarországot kizáratni a döntéshozatalból Daniel Freund német EP-képviselő

2022. május 30. 17:15

Rétvári Bence szerint ez is mutatja, hogy Magyarország támadói a legalapvetőbb tényekkel sincsenek tisztában.

2022. május 30. 17:15
null

Daniel Freund német baloldali, zöldpárti képviselő levelet írt Charles Michellnek, az Európai Tanács elnökének, hogy ne engedjék részt venni Orbán Viktort az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács ülésén – olvasható Rétvári Bence Facebook-bejegyzésében. Az államtitkár szerint Freund az Európai Unió működéséről szóló szerződés 10. cikk (2) bekezdésére hivatkozik. 

„Csakhogy itt jön a bökkenő: ebben a szerződésben nincs (2) bekezdése a 10. cikknek. Tehát az EP képviselő egy nem létező szerződési szakaszra hivatkozva akarja korlátozni Magyarország részvételét az EU-s döntéshozatalban. Ez is mutatja, hogy Magyarország támadói a legalapvetőbb tényekkel sincsenek tisztában” – olvasható a posztban. 

Szintet léptek

Rétvári szerint azt már „megszoktuk” tőlük, hogy a magyarországi tényekkel nincsenek tisztában, de

az már új szint, hogy az EU saját legalapvetőbb dokumentumait se ismerik

– írja bejegyzésében, majd úgy folytatja: „Talán nem túl magas elvárás egy EP képviselőtől, hogy ismerje a saját működésére vonatkozó szabályokat. Aki ezt sem tudja megugrani, az ne oktasson ki demokratikusan megválasztott kormányokat a demokráciából!”

A nyitóképen: Daniel Freund (képernyőfotó)

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. május 31. 08:05
Büdöslibsi találkozik a jogállammal.
pollip
2022. május 31. 06:48
Nincs második bekezdés? Majd lesz!
Vasalo
2022. május 31. 05:13
Az persze ezt a bunko németet nem zavarja, hogy Prága kormánynegyedében, politikai társai egy ukrán fasiszta tömeggyilkosnak, háborus bünösnek, S.Banderanak 4 méter magas szobrot állitanak. Nemsokára majd a Sztalin meg Lenin talpazatokra Göbbelseket, meg Hitlereket fognak ezek a zöld fasiszták állitgatni. Ezt persze Jourova meg a van még lejjebb sem látja. .
egy genetikusanalattvaló
2022. május 31. 04:50
Ilyenek ezek a über-demokraták. Aki nem ért velük egyet, azt ki akarják zárni a döntéshozatalból. Mindenre van egy "jogállami" megoldásuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!