Magyar kitüntetett matematikus üzent a kelet-ukrajnai frontról

2022. május 03. 21:14

„Kvadratikus φ-SubGauss-féle véletlen értékek és folyamatok” – ez lett volna Traski Viktor előadásának témája az MTA 195. közgyűlésén tartott Külső Tagok Fórumán – írja a Világgazdaság.

2022. május 03. 21:14
null

Kelet-Ukrajnából, a frontról küldött videóban köszönte meg az MTA Arany János Fiatal Kutatói Díját a kitüntetett matematikus – számol be a Világgazdaság az akadémia közleményéről. Traski Viktor kárpátaljai magyar matematikus, az Ungvári Nemzeti Egyetem díjnyertes kutatója és oktatója az ukrán hadsereg katonájaként harcol. Ezért nem tudott jelen lenni az akadémiai ünnepségen, amelynek résztvevőit azonban videóüzenetben köszöntötte. Miközben távoli robbanások zaja hallatszik, a matematikus ismertette kutatásait, majd reményét fejezte ki, hogy majd személyesen is be tud majd számolni eredményeiről az Akadémián.

„Kvadratikus φ-SubGauss-féle véletlen értékek és folyamatok” – ez lett volna Traski Viktor előadásának témája az MTA 195. közgyűlésén tartott Külső Tagok Fórumán, 2022. május 3-án.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. február 24. 21:53
Mit üzent? Hol? Hol hallatszanak azok a robbanások? Gagyi cikk ez is. :-(
lajajakab11
2024. február 24. 11:37
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Carlo72
2023. március 15. 10:38
Ez nem Magyar,nem ukrán,ez egy rohadék,annak is a legalja.
Krupp Skya
2022. május 05. 05:10
Úgy néz ki mint a Fornis Csak nincs rajta uniformis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!