Elnézést kért Sváby András a kamu-drónfelvétel miatt

2022. május 27. 19:42

„A friss információk birtokában elnézést kérnek, ha valaki most megtévesztve érzi magát, de jóhiszeműen jártak el” – nyilatkozta a Media1-nek a műsorvezető.

2022. május 27. 19:42
null

Ahogy korábban a Mandiner megírta, az ATV „Heti Napló” című műsorának egyik adásában Sváby András vendége Rácz András Oroszország-szakértő volt, akivel a műsorvezető fegyverkezési szempontból vizsgálta az orosz-ukrán háborút. Kiderült, a műsorban Sváby egy olyan felvételt taglalt, amely az ATV videója alatti kommentelők, valamint a lapunk által megkérdezett szakértő szerint is egy számítógépes játékból származik.

A lapunk által megkérdezett szakértő véleményéről ide kattintva olvashat bővebben.

olvashat bővebben.

Rácz András néhány órán belül reagált megkeresésünkre

Lapunk a cikk közzététele előtt levélben megkereste az ATV szerkesztőségét, valamint Rácz András, Oroszország-szakértőt is. A szakértő néhány órán belül reagált megkeresésünkre. Kérdésünkre válaszolva megerősítette, hogy az ATV szerkesztősége elküldte neki a felvételeket az adás előtt, azonban sajnos nem ismerte fel, hogy az az említett videó egy számítógépes játékból származik. Mint fogalmazott: „semmiféle tapasztalatom nincs ilyen játékokkal”.

A szakértő elmondta azt is, hogy az adás során vizsgált négy felvétel közül másik kettőt érdekesebbnek is talált, valamint arra is kitért: „őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy ilyen gond lehet a videóval”.

Azt nem tudom, hogy az ATV-nél ez a videó hogyan kerülhetett be a válogatásba; erről őket lehet érdemes megkérdezni. [...] A tanulságokat mindenesetre levontam”

– zárta sorait Rácz András. 

Az ATV lapunknak cikkünk írásáig nem választolt, Sváby András a Media1 szerint viszont elnézést kért

Az ATV szerkesztősége cikkünk megjelenéséig nem válaszolt lapunknak, a Media1 pénteki cikke szerint ugyanakkor Sváby András már elnézést kért. Mint a portál írásából kiderül, a Media1 az ügyben Sváby Andrást és az ATV-t is megkereste. A műsorvezető a lapnak hangsúlyozta, hogy bár igyekeztek meggyőződni a felvétel hitelességéről,

***

Így nézte be Sváby András és szakértője a kamu-drónfelvételt (VIDEÓ)
„A menekülő orosz katonákat is gyakorlatilag leszedik” – fogalmazott az ATV műsorában Sváby András. Kiderült: egy számítógépes játék felvételeit kommentálta.

– fogalmazott az ATV műsorában Sváby András. Kiderült: egy számítógépes játék felvételeit kommentálta.

 

Nyitókép: YouTube / ATV

 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. május 30. 18:11
"Azt nem tudom, hogy az ATV-nél ez a videó hogyan kerülhetett be a válogatásba; erről őket lehet érdemes megkérdezni." Tudatosan! Ez a munkájuk! A hazugság, erkölcstelenség, gerinctelenség magasfokán kiszolgálni a tetves gyilkos nyugati nácikat! Ennyi!
Kamcsatka5
2022. május 29. 14:30
Gecike! Mikor tűnsz már el egy redvás ló alfelében?
pumuklik
2022. május 28. 12:15
Kíváncsi vagyok, ATV mikor fogja az idióta alkalmazottait kibaszni!
Davidov
2022. május 28. 11:49
Te is hazudsz a kamu nyugger műsoroddal együtt. Fogd a nevelt fiadra, a kutyádra, ő elviszi a balhét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!