Az ellenzéknek a független médiával való viszonyát is át kell gondolnia, ha legközelebb választást akar nyerni

2022. május 22. 20:14

A „velünk vagy vagy ellenünk” mentalitás az ellenzéki szavazótáborba is begyűrűzött.

2022. május 22. 20:14
null
Csengel Karina
Csengel Karina

„Habár az ellenzéki pártok rendelkeznek bejáratott médiafelületekkel, melyeken keresztül el tudják érni saját szavazóikat, ez nem elegendő. Az információs buborékok létrehozása a Fidesz számára az óriási médiafölény mellett egy logikus és sikeres stratégia, ám az ellenzék csak bizonyos marginális választói csoportokat tud vele megszólítani.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen médiakonglomerátummal szinte lehetetlen felvenni a versenyt, ám az ellenzék épp azt mutatta meg az előválasztással, hogy igenis képesek lépéselőnybe kerülni a Fidesszel szemben.

Az Egységben Magyarországért ugyan hétről hétre jelentkezett közös programpontjaival, azonban túl későn és túl keveset ígértek a társadalom kiszolgáltatottabb rétegeinek, ráadásul az összefogás egyben tartása meggátolta az élesebb politikai üzenetek közvetítését. A központi kommunikációtól csak ritkán láthattunk eltérő irányokat, például Jámbor András kampányában.

Az ellenzéki buborékok emellett fenntartották azt a szavazótáboron belüli szilárd meggyőződést is, hogy a Fidesz (vagy legalábbis a kormánypártok kétharmada) április harmadikán mindenképp elbukik. Az a sajtóorgánum, amely ezzel a narratívával szemben fogalmazott meg kritikákat, komoly ellenérzést váltott ki a buborékon belüli választóktól. A »velünk vagy vagy ellenünk« mentalitás már nemcsak a kormánypárti bázisban volt jelen, hanem az ellenzéki szavazótáborba is begyűrűzött.”

Nyitókép: Mandiner/ Trenka Attila

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2022. május 23. 15:20
"Az ellenzéknek a független médiával való viszonyát is át kell gondolnia, ha választást akar nyerni 2022. május 23. 13:19 JUHÁSZ VANESSZA Mérce A választásokat megelőzően az ellenzék egyre inkább bezárkózott a szabad sajtó kínosabb kérdései elől"
Megtalálta
2022. május 23. 14:30
" A 'velünk vagy vagy ellenünk' mentalitás már nemcsak a kormánypárti bázisban volt jelen, hanem az ellenzéki szavazótáborba is begyűrűzött. " Már régóta nem lehet ellenvéleményt megosztani ellenzéki platformokon. Olyanok lettek, mint a tálibok. Woke-tálibok. Teljesen elvesztették a józan eszüket.
istvanpeter
2022. május 23. 11:07
Az ellenzék vezére Gyurcsány Ferenc már korábban világosan megmondta, hogy hazudunk reggel meg este - délben ebédszünet - s ennek megfelelően az ellenzéki média is hazudik és rágalmaz, ami viszont a kutyát sem érdekli.
zolizolizoltan
2022. május 23. 11:03
Jó értékelés Csengel Karina részéről. Kérdés, mire képes a mai ellenzék. Úgy tűnik, képtelenek kiépíteni bázisokat a falvakban. Pedig Rogán médiáját csak így lehetne kikerülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!