Átalakul a Budapest Fejlesztési Központ

2022. május 27. 09:33

Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a BFK megszűnhet, vagy a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium alá kerülhet, végül nem ez történt.

2022. május 27. 09:33
null

Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. (NKK) néven alakult új állami tulajdonú társaság a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) joggyakorlásában – olvasható a friss Magyar Közlönyben. A tulajdonosi joggyakorlás időtartamának vége 2026. december 31. Ezen kívül több információ nem derült ki a cégről. 

Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a feltüntetett cégjegyzékszáma azonos a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) cégjegyzékszámával. Ebből pedig az a következtetés vonható le, hogy a 2020 februárjában megalakult BFK megmarad, a jövője biztosítottnak tűnik, de más néven folytatja a tevékenységét. Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a BFK megszűnhet, vagy a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium alá kerülhet. Fentiek alapján végül nem ez történt.  

Az NKK jogutódlását az a körülmény is erősíti, hogy a BFK alapítója és vezérigazgatója az a Vitézy Dávid, aki éppen a TIM kötelékében folytatja közlekedéspolitikai államtitkárként. 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
M.K.R.
2022. május 27. 12:00
Ezek szerint a száraz műszaki ügyek mennek Dávid alá a csapattal, és az ezen a vonalon leütött eredmények a valósak. Az összes többi fővárosi agymenésben elért "eredmények" - kerékpársávosítás, fatelepítészet, méhlegelészet és kérdések - kuka. Karácsony és csapata menten strokeot kap.
Takagi
2022. május 27. 10:59
Helyes. Vitézy Dávid nagyon profi a kölekedésési témában. Számítunk rá. Ja, és nagyon jó főnök volt a BKK-nál anno. Tisztelte, megbecsülte a dolgozókat.
Da Vinci
2022. május 27. 10:36
Tarlós urat nagyon tisztelem, szeretem, becsülöm, nagyra értékelem, egyedül azt nem értettem tőle soha, mi baja volt Vitézy Dáviddal, aki szerintem igazán tehetséges és jól dolgozó, okos, szintén nagyra értékelem. Jó munkát és sok sikert kívánok Vitézy Dávidnak!
Senki Alfonz
2022. május 27. 10:36
Csak a cégek fejlődnek, a fejlesztés tárgya, célja nem!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!