Szijjártó: Magyarország nem fogja megszavazni az újabb brüsszeli szankciós csomagot

2022. május 08. 18:36

Nem fogunk megszavazni új szankciócsomagot, amíg nincs megoldás a magyar energiabiztonságra – húzta alá a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

2022. május 08. 18:36
null

Nem fogjuk megszavazni az újabb brüsszeli szankciós csomagot, amíg nincs megoldás a magyar energiabiztonságra – erről írt Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán vasárnap.

„Nekünk, magyaroknak a minél előbbi béke az érdekünk”

„Ma ismét telefonon beszéltem Shahid Abdullah barátommal, az ENSZ Közgyűlésének elnökével, akivel gyakran egyeztetünk az ukrajnai háború kapcsán” – írta bejegyzésében Szijjártó Péter.

A magyar külügyminiszter arra kérte az elnököt, hogy az ENSZ továbbra is vesse latba minden tekintélyét a tűzszünet és a béketeremtés érdekében,

hiszen „nekünk, magyaroknak a minél előbbi béke az érdekünk”.

„Beszéltünk az újabb brüsszeli szankciós csomagról is. Shahid jól tudja, hogy mi eddig az összes szankciós csomagot megszavaztuk, de ez a legújabb lerombolná az eddig biztos lábakon álló magyar energiaellátási biztonságot. Mindaddig, amíg nincsen megoldás a brüsszeli javaslat által előidézett problémára, addig mi ezt a csomagot nem fogjuk megszavazni” – írta Szijjártó Péter.

A tárcavezető bejegyzését az alábbiakban tekintheti meg:

Kapcsolódó

Von der Leyen: Az Európai Bizottság az orosz kőolajimport fokozatos betiltását javasolja
Kedden Putyin írta alá a nyersanyagok exportjának tilalmát, szerdán az EU akarja betiltani az importot. Bővebben is érdekel...

Kedden Putyin írta alá a nyersanyagok exportjának tilalmát, szerdán az EU akarja betiltani az importot.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bradanek
2022. május 09. 10:00
Nem, nem, soha! Elég volt egyszer Trianon.
masikhozzaszolo
2022. május 09. 08:44
Sajnos meg fogja szavazni. Majd megígérnek ezt azt. Aztán betartják. Mondanám inkább, betartanak. Csak éppen az alapelv jut eszembe amit betartanak. Illetve betartanak neki. Ugye mire alakult az Unió: A Tőke (mostmár töke is) , A munkaerő A pénz A szolgáltatások szabad áramlása. Na ez már mind nincs. Mi miért nem áramoltathatjuk szabadon ide a gázt, olajat, és visszafele a pénzt? Ha egyszer Szabad Áramlat? Uniós Alapérték ám!! És mi van, volt: A keleti országok ne menjenek oda dolgozni, csak a csatlakozás után jóval később. A magyar cukrászdák mégsem mehettek Bécsben, nincs magyar cukrászda Bécsben. A nyugati bankok beáramlottak, a keleti bankok, befektetők meg nem áramlottak nyugatra. A magyar pénz, az igaz, hogy kiáramlott, lásd bécsi számla, spanyol ház, arany. Mind a lenyúlt, szoci-libsi kézbe került vagyon. Aztán megfordul, és már nyugati befektetőként villog nálunk. Veszi a földet, plázát, piacot, céget, pártot. És bezárja. Nem, a pártot nem. Azt alapítja, küldi Franciaországból, Amerikából.
Coccothraustes
2022. május 08. 23:49
"eddig az összes szankciós csomagot megszavaztuk, de ez a legújabb lerombolná az eddig biztos lábakon álló magyar energiaellátási biztonságot. Mindaddig, amíg nincsen megoldás a brüsszeli javaslat által előidézett problémára, addig mi ezt a csomagot nem fogjuk megszavazni” Köszönjük, ezért szavaztunk a Fideszre.
Flagellator1974
2022. május 08. 22:34
Egyre többet hallgatom Krausz Tamást az ukrajnai háborúval kapcsolatban. Egy normális értelmiségi az ellenoldalról. https://www.youtube.com/watch?v=0_GuHv8cPmw
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!