Putyin gratulált Orbán Viktor választási győzelméhez

2022. április 04. 13:34

Az orosz elnök bizakodását fejezte ki a kétoldalú partnerség további fejlesztésével kapcsolatban.

2022. április 04. 13:34
null

Oroszország elnöke gratulált Orbán Viktornak pártja győzelméhez a magyarországi parlamenti választásokon. Az orosz elnök bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy „a nehéz nemzetközi helyzet ellenére a kétoldalú partnerség további fejlesztése teljes mértékben megfelel az orosz és a magyar nép érdekeinek” - számolt be a TASS orosz hírügynökség.

Vlagyimir Putyin orosz elnök

gratulált Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek

a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és szövetségesei győzelméhez a parlamenti választásokon. Erről a Kreml sajtószolgálata számolt be hétfőn. Az Orosz Föderáció elnöke, Vlagyimir Putyin gratuláló táviratot küldött Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek abból az alkalomból, hogy az általa vezetett pártszövetség győzött a magyar országgyűlési választáson – áll a közleményben.

A Kreml szerint Putyin bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy „a nehéz nemzetközi helyzet ellenére a kétoldalú partnerségek további fejlesztése teljes mértékben megfelel Oroszország és Magyarország népeinek érdekeinek”.

A Nemzeti Választási Iroda jelentése szerint a Fidesz és szövetségeseik, a kereszténydemokraták a 199 képviselői helyből 135-re számíthatnak a magyar egykamarás parlamentben – írja a TASS.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. április 05. 10:29
Na, mostanra Lukasenka is gratulált. De hol marad Aszad, és hol Kim Dzson Un?
Vakfolt
2022. április 05. 10:07
"Az orosz elnök bizakodását fejezte ki a kétoldalú partnerség további fejlesztésével kapcsolatban." Egyenlőre maradjunk annyiban, hogy fejezd már be a kurva háborút, addig jegeljük a kapcsolatokat.
Kegyes urunk KaroIus
2022. április 05. 08:15
Ellenzékünk tanulhatna Putyin cártól.
Senye Péter
2022. április 05. 07:55
Putyint, így vagy úgy, de komolyan lehet venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!