Perintfalvi Rita felszólította az ellenzéki hívőket, hogy bojkottálják az egyházakat

2022. április 06. 12:22

„Számomra a Magyar Katolikus Egyház megszűnt létezni! Nem megyünk misére, nem fizetünk egyházi adót” – írta közösségi oldalán a teológus.

2022. április 06. 12:22
null

„Civil ellenállás!!! Ellenzéki hívők, vonuljatok ki 4 évre a kollaboráns egyházaitokból!” – kezdi Facebook-bejegyzését Perintfalvi Rita, aki posztjában kifejti: már nem lát más utat, az ellenzéki érzelmű hívőknek is radikálissá kell válniuk és meg kell találniunk a civil ellenállás útjait.

Perintfalvi hangsúlyozza, hogy „a vasárnapi nemzetsorsrontó következményekkel járó választás eredményéért” a magyar egyházak legnagyobb része is felelős, egyetlen kivételként Iványi Gábor „hősiesen tisztának maradó közösségét” említi.

A többi egyházról azt írja: a rendelkezésükre álló összes eszközzel – körlevelek, prédikációk, egyházvezetői, püspöki, papi, lelkészi nyilatkozatokat, nyilvános vagy online megszólalások, interjúk – hatalmas lelkesedéssel támogatták a 12 éve hatalmon levő Orbán rezsim újabb győzelmét, és ezzel – ahogy fogalmazott – „újra elárulták a Mestert”.

Perintfalvi szerint így csak egy opció marad: „A civil engedetlenség, még pedig olyan formában, hogy mi ellenzéki hívők a mai naptól kivonulunk az egyházainkból! Nem megyünk misére, nem fizetünk egyházi adót, nem dobjuk be vasárnap a perselypénzt, nem járatjuk a gyermekeinket egyházi oktatási intézménybe a következő 4 évben! Nem legitimáljuk tovább a jelenlétünkkel a létezésüket! Számomra a Magyar Katolikus Egyház megszűnt létezni!”  – olvasható a bejegyzésben. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baviki
2022. május 07. 23:45
Szarcsomó perintypinty...
erdei nyezega
2022. április 10. 09:35
ja.....női katolikus pap nem létezik...csak apáca....református az igen!.....de azok többnyire tisztességes családanyák is egyben!...úgyhogy ki a fasz vagy te zsidó buxa...aki katolikus tológusnak hirdeted megad..oszt közben meg még lehet 8 általánosod sincs!....
syphax
2022. április 09. 07:38
"...„Számomra a Magyar Katolikus Egyház megszűnt létezni! Nem megyünk misére, nem fizetünk egyházi adót” – írta közösségi oldalán a teológus..." TEOLÓGUS AZ APJA HÓTTKÓROS FASZA! A FENTI MONDATTAL IS FÉNYESEN BIZONYITJA EZ AZ ÚTSZÉLI KÚRVÁBNAK SEM ALKALMAS GILISZTA-PICSA, HOGY Ő: 1.) Soha nem volt katolikus; 2.) Soha nem volt teológus; 3.) De még igazán ISTENHIVŐ EMBER SEM VOLT SOHA. EGY RÁKÓCZI TÉRI STRICHELŐ ÚTSZÉLI KÚRVA 1000-SZER MAGASABB ERKÖLCSI SZINVONALON ÁLLT MINDIG IS, MINT EZ A BŰZLŐ-ROHADÓ FÉREG!
Dunhill67
2022. április 08. 13:06
itt most a dk-s nyanyákra gondolt elsősorban? :-O
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!