Orbán Viktor elítéli a bucsai tömegmészárlást, támogatja a nemzetközi vizsgálatot

2022. április 09. 12:37

Jaroslaw Kaczynski korábban egy interjúban kritizálta Orbán Viktort, amiért szerinte nem volt hajlandó elítélni Oroszországot az ukrajnai Bucsában elkövetett gyilkosságok miatt.

2022. április 09. 12:37
null

A miniszterelnök természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

– ismertette a kormányfő álláspontját Havasi Bertalan.   

A sajtófőnök emlékeztetett, Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján is világosan fogalmazott, ez egy háború, amit az oroszok indítottak, megtámadták Ukrajnát, és ez egy agresszió.  

Ez az Európai Uniónak a közös álláspontja, és Magyarország ennek az álláspontnak a részese. Az összes atrocitásról pedig azt gondolom, hogy mindegyiket ki kell vizsgálni, (...) akárhogyan is, a civileket mindenképpen meg kell védeni, a civilekkel szembeni bántalmazást a leghatározottabban el kell ítélni, és az ilyen eseteket pedig ki kell vizsgálni.”

Független és pártatlan vizsgálatot akarunk – idézte fel Orbán Viktor szavait a sajtófőnök.   

Ahogy korábban már megírtuk, Jaroslaw Kaczynski, a vezető lengyel kormánypárt, a Jog is Igazságosság (PiS) elnöke korábban egy interjúban kritizálta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, amiért szerinte nem volt hajlandó elítélni Oroszországot az ukrajnai Bucsában elkövetett gyilkosságok miatt.

MTI/Kép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kivancsijani
2022. április 10. 09:37
Én azért tovább mennék, és onnan indítanám a vizsgálatot, hogy ki fegyverezte fel a civil lakosságot... Ezek után felvetődik, hogy egy reguláris hadsereg, aki tudja, hogy a civilek nagy része nem civil, hogyan tud helyesen eljárni. Lehet hogy most békésen biciklizik a papa, aztán előhúz a kosárból egy kézigránátot... Nem szabadott volna fegyvereket szállítani ukrajnába.
egonlerch
2022. április 10. 00:30
Katynt a németekre fogták a ruszkik. Most a bucsait ki kire fogja?
néhai Ch.Pilot
2022. április 10. 00:13
A bucsai tömegmészárlást mindenki elítéli. Remélem, akkor is, ha kiderül: ukránok követték el!
Mitadisten
2022. április 09. 22:02
Kedves mandisok, kérjük vissza az x-et!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!