Szemorvoshoz küldené Kaczynski Orbánt

2022. április 08. 20:37

Orbán Viktor szerint az ukrajnai Bucsában történtek kapcsán független vizsgálatra van szükség. A lengyel politikus nem elégedett ezzel az állásponttal.

2022. április 08. 20:37
null

„Az értékelésem egyértelműen negatív. Be kell valljam, ez mind nagyon szomorú” – kommentálta Jaroslaw Kaczynski, a lengyel Jog és Igazságosság párt elnöke a Radio Plusnak azt, hogy Orbán Viktor nem ítélte el egyértelműen a Bucsában történteket, amit sok nemzetközi szereplő oroszok általi tömeggyilkosságnak tart. „Ha Orbán azt mondja, hogy nem látja, mi történt Bucsában, akkor szemorvoshoz kellene fordulnia” – fogalmazott Kaczynski, hozzátéve: „Nem tudunk együttműködni úgy, mint a múltban, ha ez folytatódik”.

Orbán Viktor a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján a Bucsában történtek kapcsán úgy fogalmazott: független vizsgálatra van szükség, mert enélkül „zsurnalizmus” vádaskodni. Felhívta a figyelmet, hogy sem Oroszország, sem az Egyesült Államok nem ismeri el a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság fennhatóságát.

(Forrás: Politico)

 

Nyitófotó: Orbán és Kaczynski Krakkóban, 2016-ban (Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2022. április 10. 13:01
Mi pedig elmeorvoshoz az összes szaroscsicskát.
Forgalmazó
2022. április 09. 23:14
Hogyne látná, hogy az ukránok odahordták a halottakat azokat is akiket ők mészároltak le!
pemete jakab
2022. április 09. 22:02
"Szemorvoshoz küldené Kaczynski Orbánt" Hogy találna oda Viktorka, ha már most nem lát?!
mikrobi
2022. április 09. 21:25
Tízmilliók, köztük rengeteg gyerek fog éhenhalni Afrikában, de hajrá hergeljünk tovább az oroszok ellen. Majd ráfogjuk azt is az oroszokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!