Márki-Zay: Nincs Magyarországon demokrácia, gratulálok a Fidesznek, Hitler is kétharmaddal nyert volna 1945 áprilisában

2022. április 03. 23:07

„Soha nem gondoltunk volna, hogy ez lesz az eredmény” – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje, aki le van taglózva.

2022. április 03. 23:07
null

Nem sokkal 23:15 után lépett a mikronfok elé Márki-Zay Péter, hogy értékelje a 2022 április 3-i választást, amelyen a Fidesz óriási g győzelmet aratott. Márki-Zay emellett saját egyéni választókörzetében is alulmaradt Lázár Jánossal szemben: 52-39 lett a végeredmény, több mint hatezerrel kapott több szavazatot a volt miniszter, mint Márki-Zay.

Márki-Zay elég sokáig nem állt a sajtó rendelkezésére, körülbelül 25 perccel Orbán Viktor utána mondta el beszédét, melyet úgy kezdett: le van taglózva, mint mindenki más. Márki-Zay mögé egyébként a családtagjai vonultak fel, ellenzéki politikust nem nagyon lehetett látni.

Soha nem gondoltunk volna, hogy ez lesz az eredmény. Tudtuk előre, hogy ez egy rendkívüli küzdelem lesz. Nincs Magyarországon demokrácia. Hadházy Ákosnak volt igaza. Egyébként gratulálok neki, mert neki volt igaza.” – sorolta.

Hozzátette: nem tartja szabadnak a választásokat.

Pillanatkép a baloldali összefogás eredményváróján. Fotó: Trenka Attila

A történelem tanulsága, hogy Milošević is népszerű volt, amikor a NATO bombázta, és Hitler is kétharmados többséget szerzett volna 1945-ben Németországban, amikor Berlin körbe volt véve” – mondta Márki-Zay.

Orbán félt, hogy elvesztheti a hatalmát. Négy éve az életét rátette arra, hogy ezt a rendszert lebontsák.

„Most sokan könnyes szemmel fontolgatják, hogy elhagyják az országot. De arra kér mindenkit, hogy nyugodjon meg. hazamegy, kialussza magát, megcsókolja a gyermekeit, beszélget végre a barátaival. Nyugodjunk meg, aludjuk ki magunkat, józan döntést kell hozni” – mondta Márki-Zay, aki hozzátette: mindent megtett, tiszta a lelkiismerete.

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 372 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2022. október 16. 20:13
Ismét nagyszerű híreket hallhattunk Magyarország egyik ügyeletes főbarmától. Beszélj Peti, beszélj! Hátha kifecsegsz újabb ballibbant titkokat.... Ja és csókoltatjuk anyádat is, a negyedik kétharmadért!
confitür
2022. április 04. 19:52
Magyarországon igen is demokrácia van és teljesen szabadok a választások. Ezt nem sikerült most sem lebontani Márki- Zay-nak, és csapatának.Diktatúra pont akkor jönne létre,ha ők kerülnének,hatalomra.
barnabibambi
2022. április 04. 18:08
A honi moslék ellenzék,a nyugati támogatóik TOTÁLIS VERESÉGET SZENVEDTEK! Nem nyertek magyar" Majdant" sem tudnak csinálni. Kérdés az hogy a nyugat meddig szándékozik pénzelni ezt a háború párti moslék ellenzéket?Ahogy elnézem a nyugat nem siet gratulálni Orbánnak!Lehet hogy új tervet próbálnak kiagyalni hogy megdöntsék Orbán rendszerét.Lehetséges hogy megpróbálják Magyarországot ellehetetleníteni és vagy kitenni az EU-nak nevezett szarkupacból? Nem tudni hogy mit lépnek ,de lehetséges hogy lenyelik a békát .Lehetséges hogy az Angol példa következő állama Magyarország lesz! Orbán kösse fel a gatyáját mert ettől a nyugattól minden kitelik akár az erőszak is mint Görögországba ,Törökországba,vagy Ukrajnába.Tehát nagyon észnél kell lenni.
Felix Leiter
2022. április 04. 16:41
Ha neadjisten tegnap nyertek volna akkor az összes moslékos ott ünnepeltette volna magát... Nem nyertek, tehát látványosan magára hagyták a futóbolondot, aki szerencsétlen családját odaállította maga mögé... . Moslékoséknál ez a divat... "Ha nyerek én vagyok a faszagyerek, ha vesztek, akkor a másik érte a bűnös". Bőrjakós Petya már vesén is döfte a kollégát. Most jönnek a többiek is rúgni rajta még egyet. De ők soha semmiben nem hibáztak... . Szerintem Fletó alkoholmérgezést is kapott ma éccaka...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!